Serpent | Silje Ulstein


 Serpent - Silje Ulstein (AW Bruna)


Liv woont in een dorpje aan een fjord in het westen van Noorwegen. Ze deelt een appartement met twee vrienden en op een dag koopt ze een babytijgerpython. Livs band met het dier is intens en in haar ontwaakt een beschermend gevoel. Ze is overweldigd door haar emoties. Eindelijk voelt ze zich veilig. Eindelijk voelt ze zich thuis. 


Dertien jaar later, in het nabijgelegen Kristiansund, gaat Mariam Lind winkelen met haar elfjarige dochter Iben. Na een ruzie stormt Mariam de winkel uit en laat Iben er achter. Ze denkt dat het meisje zelf wel naar huis gaat en besluit een stuk te gaan rijden om af te koelen. Maar als ze ’s avonds thuiskomt ontdekt ze dat Iben nooit thuis is aangekomen. 

De zestigjarige rechercheur Roe Olsvik wordt op de vermissing gezet. Als hij Mariam ondervraagt vindt hij haar verdacht, maar hij voelt aan dat er meer achter de verdwijning van het kind zit. 


Wauw, wat een ongewone en verrassende thriller was dit. Een van de personages is een slang en hoe de auteur de band tussen Liv en de slang overbrengt voelde wurgend en intens aan. Dat was - hoe creepy ook - een fijne gewaarwording en erg knap dat de auteur dat zo kan overbrengen op haar lezers. 


Wat het boek ook was, was soms wat veel qua personages maar als je er niet mee zit om af en toe eens even terug te gaan zal dit geen probleem vormen. Mariam en Liv, twee verschillende personages maar vanaf het prille begin voel je dat deze vrouwen heel erg veel met zich meedragen. Mondjesmaat komt dit ook allemaal op de voorgrond.


Is dit een super spannend boek met erg veel diepte qua personages, dat misschien niet maar door de erg vlotte pen van de auteur en de manier waarop ze haar verhaal verteld is het wel een donker, duister verhaal dat misschien toch meer in je kleren kruipt als je zou vermoeden. 


  • Auteur(s) : Silje Ulstein
  • Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
  • ISBN : 9789400513495
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 432
  • Verschijningsdatum : juni 2022

0 reacties:

Een reactie posten