Wondervrouwen | Stephanie Schutser


Wondervrouwen. Alles wat je hart begeert - Stephanie Schutser (Signatuur)


Vier vrouwen vol dromen ontmoeten elkaar in het pittoreske Starnberg in Beieren. Deel één in de Wondervrouwen-trilogie.


Luise Dahlmann droomt van haar eigen kleine kruidenierswinkel. Het is 1953 en daar zou na jaren van schaarste alles wat je verlangt weer te koop moeten zijn. Ze ziet het al voor zich: de lange toonbank met grote snoeppotten erop, een koelsysteem voor verse producten, nylonkousen, boterkoekjes, verse broodjes op zondag. En het mooiste van alles: eindelijk onafhankelijk zijn. Drie vrouwen zal Luise daar steeds weer ontmoeten: Annabel von Thaler, de rijke doktersvrouw van hiernaast, de jonge student-verpleegkundige Helga Knaup en Marie Wagner die uit Pruisen is gevlucht. Nu er een nieuwe tijd is aangebroken, hebben ze allemaal één gemeenschappelijke wens: eindelijk weer gelukkig zijn. 


Wondervrouwen. Een titel die klinkt en die meteen je aandacht trekt want willen we niet allemaal wondervrouwen zijn? Of beter gezegd, zijn we niet allemaal wondervrouwen? In dit boek volgen we vier vrouwen waarvan hun verhalen mooi met elkaar verwerven zijn.


Die verweving brengt de auteur op een heel leuke manier door afwisselend een ander personage aan het woord te laten. Zo zie je een gebeurtenis dus uit verschillende hoeken en kanten wat het verhaal en de karakters van de personages heel gedetailleerd maakt. (Zonder té gedetailleerd te worden.)


Ook schrijft auteur heel vlot, de vele personages en gebeurtenissen worden nooit te veel of verwarrend. Zit er heel erg veel ‘diepte’ in dit verhaal, dat misschien niet maar zeer zeker meer dan voldoende om met de personages en de verhaallijnen mee te voelen en leven.


Het eindigt met best wel een cliffhanger dus ik moet gewoon het volgende boek gaan lezen. Ik wil ook gewoon echt dat volgende deel lezen want deze vier vrouwen zijn samen en apart, zijn op de manier hoe ze tegenslagen verwerken, hoe ze zich doorheen het leven duwen, absoluut wel wondervrouwen. 


Met herfstweer op komst is dit boek nog meer een aanrader. Dit boek, een dekentje, kopje lekkere thee,… ideaal. 

 

  • Auteur(s) : Stephanie Schuster
  • Uitgeverij: Signatuur
  • ISBN : 9789056727123
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 464
  • Verschijningsdatum : juli 2022

0 reacties:

Een reactie posten