Hygge voor thuis | Meik Wiking
Hygge voor thuis - Meik Wikings (Lev.)


Voor geluk hoef je niet ver te zoeken, het is dichterbij dan je denkt: in je eigen huis 

We zijn vaker dan ooit thuis, maar nog niet eerder was duidelijk wat de invloed van ons huis is op hoe we ons voelen. Thuis is waar we veiligheid en troost vinden. Waar we onze maskers afzetten en samen zijn met de mensen van wie we houden. Terwijl de wereld om ons heen steeds onveiliger en ongrijpbaarder lijkt te worden en ons meer stress bezorgt, kunnen we thuis daaraan ontsnappen. Dus hoe kunnen we ons huis zo inrichten dat we er niet alleen leven, maar ook kunnen opbloeien? In dit boek combineert Wiking onderzoek op het gebied van design en geluk om tot een antwoord te komen, zodat de plek waar we het meest zijn, ook het fijnst is.


Begin ik al wat in de kerstsfeer te komen? Mogelijks. Maar dat is helemaal oké want die sfeer dat kerst bij mij oproept is voor mij dan ook echt helemaal Hygge. Dit boek is vooral over wat je huis een thuis maakt. Of je nu miljoenen hebt of net een heel erg beperkt budget, dat gevoel, dat hygge-ding, dat kan je altijd creëren. 


Niet alleen de theetjes, dekentjes en kaarsje zorgen voor dat gevoel. Ook ruimte, ruimte in je huis zorgt voor rust en zuurstof in je hoofd, daglicht is een boost voor je en dat zorgt dan weer voor dat speciale gevoel. Dat is wat dit boek meegeeft, hoe je dat kan creëren. Erg fijn aan de manier waarop de auteur het boek schreef is dat het je helemaal vrij staat om dingen toe te passen of niet, tips & tricks zonder een gevoel van ‘je moet dit zo doen’, nee, je kan en mag het zo doen en daar ga je dan mogelijks gelukkiger van worden. 


Heel dit boek alleen al van cover tot inhoudelijk maakt al gelukkig. Warmte, samen, hygge. Dit boek lezen op de bank met een dekentje is op zich al hygge. Ik werd en word heel gelukkig van dit boek. 


  • Auteur(s) : Meik Wiking
  • Uitgeverij: Lev.
  • ISBN : 9789400514812
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 272
  • Verschijningsdatum : oktober 2022

0 reacties:

Een reactie posten