De koffer | Steve Beirnart


 De koffer - Steve Beirnaert (HamleyBooks)


Op een vroege zaterdagochtend sluipt August Desmedt zijn huis uit, een koffer stevig in de hand geklemd. August vlucht weg van een grijs, uitzichtloos leven en vooral van een verstikkend huwelijk. Maar de vlucht van August heeft fatale gevolgen. Slechts enkele uren later wordt hoofdinspecteur Frederick Swarts opgetrommeld voor de onrustwekkende verdwijning. In een mum van tijd zit de hoofdinspecteur opgezadeld met een moordzaak waarin niets is wat het lijkt. Swarts heeft al zijn intelligentie nodig (en bovenal die van zijn bijzonder scherpe echtgenoot Ollie) om de ware toedracht in deze mysterieuze zaak te kunnen ontrafelen.


Gisteren zette ik het ebook van de koffer door Steve Beirnaert op mijn ereader en las ik het ook gelijk uit. Een verhaal dat mij een beetje deed denken aan Iets te verbergen, een boek geschreven door Jo Spain. 


Een boek dat zijn geheimen mondjesmaat prijsgeeft aan de hand van verschillende perspectieven. Tijdens het lezen voel je dat er veel meer is dan wat je op het eerste zicht zou vermoeden en dat stimuleert om verder te lezen.


De auteur heeft een vlotte en toegankelijke schrijfstijl waardoor hij een heel groot lezerspubliek kan bereiken. Hij zorgt er ook voor dat de spanningsboog steeds aanwezig is maar het is pas over de helft van het verhaal dat ik helemaal geïnvesteerd raakte in de personages en het verhaal.


Het boek had voor mij dus best wat dikker mogen zijn zodat de personages nog meer uitgewerkt waren geweest, zodat er nog meer details over deze mensen werden onthult want sommige personages zijn echt razend interessant. 


Dat ik genoten heb van dit boek is duidelijk, anders lees je niet op een dag het boek uit, al had ik hem graag meer uitgewerkt gezien. Wat op zich een positief iets is omdat ik nog dieper in het verhaal wou zitten, nog dieper die psychologische kant ingezogen wou worden.


Heel benieuwd naar nog meer schrijven van deze auteur. 


  • Auteur(s) : Steve Beirnaert
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789464661057
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Verschijningsdatum : oktober 2022

0 reacties:

Een reactie posten