Langste. Kerst. OOIT. | Lisette Jonkman


 Langste. Kerst. OOIT. - Lisette Jonkman (LS Amsterdam)


Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.


Mijn eerste boek van Lisette Jonkman en na het lezen van dit boek, dat ik op een dag heb uitgelezen, moet ik mijn excuses aanbieden aan iedereen die al iets van Lisette las. Ik beloof hierbij plechtig dat ik het hele oeuvre van Lisette ga lezen. 


Wat een heerlijk boek! Ik zie nu Emilia Clarke al in de hoofdrol want kan dit boek aub een verfilming krijgen? Ik heb gelachen, ik heb gehuild, ik heb me verslikt in mijn drankje bij het lezen van wat echt wel dé quote van het gehele boek zal worden. (Ik spoil nog even niets maar het gaat over Noëlles broer.) 


Nou ja, lang verhaal kort (want anders blijf ik ook maar mezelf herhalen en herhalen en herhalen. See what I did there? Wie dit boek las snapt hem.) dit is hét kerstboek en lijkt mij een super fijn cadeautje voor zowel fervente lezeres als sporadische lezers. Ik ben fan. Ik ben lyrisch over Lisette en haar schrijfkunst. 


Dat deze review alles behalve samenhangend is, daar ben ik mij van bewust, soms is het enthousiasme gewoon te groot. Onthou gewoon dit: verfilming waiting to happen, koop dit boek en lees het snel. Lisette Jonkman, we hebben er even op moeten wachten maar je maakt alle verwachtingen ivm dit boek meer dan waar. Bedankt!! 


  • Auteur(s) : Lisette Jonkman
  • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
  • ISBN : 9789021035178
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 265
  • Verschijningsdatum : oktober 2022

0 reacties:

Een reactie posten