Elektra | Jennifer Saint


 Elektra - Jennifer Saint (Orlando)


Als Klytaimnestra met Agamemnon trouwt, negeert ze de verraderlijke geruchten over zijn familielijn, het Huis van Atreus. Maar wanneer haar zus Helena door de roekeloze Paris naar Troje wordt gebracht en Agamemnon aan de vooravond van de Trojaanse oorlog Klytaimnestra op de meest onvoorstelbare manier verraadt, moet zij wel de confrontatie aangaan met de vloek die hun familie al zo lang teistert. 


In Troje heeft prinses Kassandra de gave van profetie, maar ze draagt zelf ook een vloek met zich mee: niemand zal ooit geloven wat ze ziet. Als haar wordt getoond wat er met haar geliefde stad zal gebeuren zodra Agamemnon en zijn leger arriveren, is ze niet in staat om de tragedie af te wenden. 


Elektra, de jongste dochter van Klytaimnestra en Agamemnon, wil alleen maar dat haar geliefde vader terugkeert van de oorlog. Maar kan ze ontkomen aan de bloedige geschiedenis van haar familie, of is ook haar lot verbonden met dood en geweld?


Eerst en vooral, die cover. Liefde op het eerste gezicht. Hoe mooi is die cover weer. Nu, over het boek, het heeft als titel Elektra maar maar het is toch vooral Klytaimnestra die lijkt te overheersen in het boek. 


De eerste helft voelde wat traag aan voor mij, het gevoel van ‘dit ken in nu ondertussen wel’ kwam zelfs eventjes boven, al weet ik wel dat het voor mensen die nog niet veel van mythologie weten, ideaal is hoe de auteur zich een weg door het verhaal pent. 


Jennifer Saint schrijft vlot, dit boek las voor mij veel leuker en vlotter als zijn voorganger Ariadne. Als je dit boek induikt zonder enige , of een minimum aan kennis dan zorgt de auteur voor een schitterende, beeldende en krachtige lees. 


Als de Griekse Mythologie je niet vreemd is dan is dit boek al iets minder spannend om te lezen. Maar eerlijk is eerlijk, ik was ook deze keer geëntertaind en helemaal ontspannend tijdens deze lees.


  • Auteur(s) : Jennifer Saint
  • Uitgeverij: Orlando
  • ISBN : 9789083209807
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 3484
  • Verschijningsdatum : mei 2022

0 reacties:

Een reactie posten