Het schaduwhuis | Anna Downes


 Het schaduwhuis - Anna Downes (fontein)


Wanneer Alex met haar twee kinderen in Pine Ridge aankomt, is ze van plan om het leven een nieuwe start te geven. Deze idyllische, van de wereld afgezonderde gemeenschap lijkt er de perfecte plek voor. Maar wanneer ze voor haar huis dozen met sinistere inhoud begint aan te treffen, verdwijnt Alex’ gemoedsrust. Ze krijgt verhalen te horen over gebeurtenissen in Pine Ridge van jaren geleden. Verhalen die haar griezelig bekend voorkomen, en nu lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Alex beseft dat als ze haar kinderen wil beschermen, ze het gevaar in Pine Ridge onder ogen moet komen...


Enige tijd geleden las ik het schaduwhuis uit en ik zou haast vergeten zijn om mijn gedachten over dit boek met jullie te delen. Dit is een goede, solide thriller. Niets minder maar ook niets meer. De schrijfstijl is vlot en het leest prettig, het onderwerp maakte steeds nieuwsgierig want een eco-vriendelijke gemeenschap voelde voor mij best actueel aan, en het bevat alle elementen en plotstwisten die nodig zijn om dit boek een thriller te noemen. 


Alleen bleef hij dus niet lang hangen want ik was al helemaal, nou niet helemaal, vergeten dat ik hem gelezen had. Misschien omdat de delen die best creepy waren niet talrijk genoeg waren en omdat het hoofdpersonage misschien iets te fel naar die ene liefde geduwd werd. Hoe dan ook, alle min- en pluspunten bij elkaar is dit wel een goede thriller die zeker voor de nodige spanning en ontspanning zal zorgen.


0 reacties:

Een reactie posten