Het appartement | Lucy Foley

 Het appartement - Lucy Foley (Boekerij)


Jess is toe aan een frisse start. Haar halfbroer Ben zei dat ze altijd welkom was bij hem in Parijs. Maar als ze aanbelt bij een prachtig appartement – zou Ben zich dit echt kunnen veroorloven? – is hij niet thuis. En hij komt ook niet thuis. Hoe langer Ben zoek blijft, des te meer zorgen Jess zich maakt. Kan er iets met hem zijn gebeurd? Bens buren zijn niet bepaald een vriendelijk gezelschap, maar ze zijn haar enige aanknopingspunt. Jess besluit hen te ondervragen, en ontdekt zo welke duistere geheimen er verborgen liggen achter de prachtige façade van de Rue des Amants.


Kleine pet peeve maar als ik de originele cover bekijk en de cover die gekozen is voor de vertaling, dan is die cover wat teleurstellend. Het doet het boek ook niet genoeg eer aan. Het verhaal is krachtiger dan de cover doet vermoeden. (Al maakt de dubbele flap wel veel goed.) Dat gezegd zijnde, deze auteur is wel een auto buy, en dat na drie boeken. 


Dit is dus het derde boek van Lucy Foley dat ik lees en het is, eerlijk is eerlijk, mijn favoriet. Minder spannend als De Gastenlijst en De jachtpartij, maar psychologisch is dit verhaal dan weer een heuse mindgame and een leuke whodunit. De meningen over dit boek schieten alle kanten op van ‘nee, dit is hem niet’ naar ‘ja, dit was een topboek.’ Ik heb me enorm geamuseerd tijdens deze lees. 


Korte hoofdstukken, vlotte pen, best wat personages, een dezelfde formule, het psychologische en niet echt heel erg veel spanning, dat is wat de schrijfstijl van Lucy Foley typeert. Ik kan snappen dat het voor sommige lezers gewoon niet spannend genoeg is, al leest het wel als een trein en is het entrainment gehalte hoog. 


Noem me dus gerust een trouwe lezer van deze auteur. 


  • Auteur(s) : Lucy Foley
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789022594506
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 384
  • Verschijningsdatum : augustus 2022

0 reacties:

Een reactie posten