Al het blauw van de hemel | Melissa Da Costa


 Al het blauw van de Hemel - Melissa Da Costa (Manteau)


Wanneer bij Emile jongdementie wordt gediagnosticeerd, weigert hij zijn laatste jaren in een medische mallemolen en met meewarige familie en vrienden door te brengen. Stiekem koopt hij een camper en plaatst een zoekertje voor een reisgezel. Tot zijn eigen verbazing krijgt hij antwoord van Joanne, een jonge mysterieuze vrouw. Het is de start van een adembenemend mooie roadtrip.


Toen SU mij vertelde over dit boek, sprak de flap mij meteen aan, iets trok me naar dat boek. Ook al zei ik dat de review misschien even op zich kon wachten, toch trok iets mij steeds weer naar het boek en kijk, ik las deze dikke pil van 636 pagina’s op twee dagen uit. Moeiteloos. 


Moeiteloos ging ik mee met Emile op avontuur en mee doorheen zijn reis, moeiteloos leerde ik Joanna kennen. Maar met heel veel moeite laat ik Emile los. Mijn ogen zijn nog dik van het huilen omdat het einde mij echt zo greep, ondanks dat je weet wat gaat komen. 


Een verhaal waar je de omgeving kan horen, zien, proeven, ruiken en beleven dankzij de prachtige schrijfstijl. Waar citaten een pleister op een wonde leggen of er net afrukken. Vriendschap, liefde, rouw, natuur, familie,… Emile en Joanne, hun reis, afwisselend gelezen door gedachten, dialogen, terugblikken, notities en dat alles draagt bij tot een waanzinnig mooi verhaal. 


Laat je niet afschrikken door de dikte, er staat geen woord teveel in, prachtig. Ik heb het boek letterlijk kapot gelezen omdat ik het niet kon loslaten, ik Emile niet wou loslaten. Zo schoon. Ongelooflijk schoon. 


Auteur(s):Mélissa Da Costa

Uitgeverij:Manteau

Aantal bladzijden: 640

Taal: Nederlands

Productcode (EAN): 9789022340479

Verschijningsdatum: 7/03/2024

Uitvoering: Paperback

0 reacties:

Een reactie posten