In het oog | Marijke Schemer


 In het oog - Marijke Schemer (Van Oorschot)


Op een dag krijgt Nicola geen geld meer voor haar bacterie-onderzoek, terwijl ze iets groots op het spoor denkt te zijn. Op min of meer hetzelfde moment wordt ze volkomen onverwacht verlaten door haar geliefde. Dat verlies brengt eerdere verliezen naar de oppervlakte en brengt tevens verloren verlangens bij haar terug. 


Op drift geraakt hervindt ze de vrijheid. Ze gaat onverstoorbaar door met het kweken van haar bacteriën in een hoek van het laboratorium, en onttrekt zich aan de blik van anderen. Het onderzoek kan een duwtje in de rug gebruiken, en dat duwtje geeft ze dan ook. 


Ze ontmoet Louis, een man van wie ze volkomen in de ban raakt. Ze bespioneert hem en dringt buiten zijn medeweten zijn huis binnen – een relatie ontluikt. Zowel met Louis als met de Leptotrichia animalis in haar laboratorium gaat Nicola haar goddelijke gang en lapt ze regels en normen aan haar laars.


Een boek lezen en weten dat je nooit gaat kunnen beschrijven hoe goed dat boek is, welke impact het boek op je heeft? Weten dat de woorden die je gaat gebruiken nooit de lading zullen dekken? Dat heb ik met dit boek. 


Voor het eerst in mijn lezende leven wou ik met fluo zinnen aanduiden omdat ze zo mooi waren. Zinnen in fluo zetten die mij raakte of die een keiharde waarheid hadden. Zinnen in fluo zetten die me tot in de kern van heel mijn zijn raakte. 


Is dat allemaal niet een beetje te groots verwoord? Goh nee, want ik zou willen huilen, lachen en liefst allemaal tegelijk omdat dit boek zo mooi is qua verhaal, zo sterk is qua schrijfstijl en andere woorden zoals groots en fenomenaal dit boek te weinig eer zouden aandoen. 


Lees en geniet. Lees en laat dit boek zijn grip op jou krijgen en let elk woord versterken tot het volledig in je zijn verankerd zit. 


Auteur(s):Marijke Schermer

Uitgeverij:Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

Aantal bladzijden: 216

Taal: Nederlands

Productcode (EAN): 9789028214194

Verschijningsdatum: 23/02/2024

Uitvoering: Hardcover

0 reacties:

Een reactie posten