Dodelijke wraak | Robert Bryndza


 Dodelijke Wraak (Lethal vengeance) - Robert Bryndza (Boekerij)


Wanneer rechercheur Erika Foster politicus Neville Lomas naakt, vastgebonden en dood in zijn bed aantreft, sturen de schichtige leidinggevenden van de Metropolitan Police aan op een natuurlijke dood. Zaak gesloten lijkt het. Totdat er twee maanden later een bekende casting director en een stervoetballer vermoord worden aangetroffen, vastgebonden met dezelfde soort knopen. 

De zaken nemen een vreemde wending als camerabeelden vijf identieke vrouwelijke verdachten aan het licht brengen. In de jacht op de identi­ficatie van deze vrouwen wordt Erika voorbijgestreefd door een onzichtbare sekswerker met gevoelige informatie die de top van de politie opvallend nerveus maakt. 

Terwijl het een kwestie van tijd lijkt totdat de moordenaar opnieuw ­toeslaat, is het aan Erika om het web van bewijsmateriaal te ontwarren. Wat verbindt de slachtoffers met elkaar, wie is er nog meer betrokken en waartoe zijn de hogere machten in staat om elkaar en zichzelf te ­beschermen?


Dankzij een wedstrijd via instagram won ik het nieuwe Erika Foster boek van robert Bryndza. de Engelse versie kwam gisteren uit en de Nederlandse vertaling mag je rond eind april verwachten. Ik kan je alvast vertellen dat dit een boek is om op je lijstje te zetten


Het was een tijdje wachten op een nieuw boek met Erika in de hoofdrol maar het is een vertrouwd weerzien en na enkele bladzijden was ik weer helemaal mee waar Erika zich bevind in dit statia van haar leven


Erika is al veel gegroeid in loslaten, minder hard geworden en tegenover het eerst boek is ze ook echt zachter geworden maar die zachtheid schrikt haar ook wel af waardoor ze soms nog wel eens in een anxiety modus schiet en alles in vraag stelt. 


Wanneer Erika toevallig op een moord stuit gaat de bal aan het rollen en al snel blijken er meerder moorden aan elkaar gelinkt toekunnen worden. Het zou geen Erika boek zijn als ze niet langs alle kanten tegenwerking ervaart en tegen muren opbotst waardoor ze het onderzoek niet kan doen zoals ze wou willen. Of zoals het zou moeten. 


Tel daar dan nog enkele persoonlijke issues bij die niet perse enkel slecht zijn, intimidatie, dreiging, more than the eye can see en je heb de elementen die een Robert bryndza boek maken. De snelheid zit doorheen het boek goed, het tempo is meer dan gemiddeld en dankzij de gekende korte hoofdstukken vlieg je doorheen het boek.


Het verhaal en de ontknoping zitten goed in elkaar en we weten allemaal dat Robert niet verlegen is van een iets te spectaculairdere plot maar dit keer is het plot prefect passend bij het verhaal. Dit boek is een knaller. Erika is nog heel lang niet afgeschreven. 


Auteur(s):Robert Bryndza

Uitgeverij:Boekerij

Aantal bladzijden: 336

Taal:Nederlands

Reeks:Erika Foster

Reeksnummer: nr. 8

Productcode (EAN): 9789022596531

Verschijningsdatum: 23/04/2024

Uitvoering: Paperback

Bestandsformaat: Mass market (rack) paperback


0 reacties:

Een reactie posten