Einde verhaal | A.J. Finn


 Einde verhaal - A.J. Finn (Cargo)


Nicky Hunter krijgt een verzoek dat ze niet kan weigeren. Als groot liefhebber van thrillers correspondeert ze al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp. In zijn laatste brief laat hij haar weten dat hij ongeneeslijk ziek is, en dat het zijn wens is dat Nicky zijn biografie schrijft. Trapp nodigt Nicky uit om enkele maanden bij hem in San Francisco te komen wonen, samen met zijn veel jongere tweede vrouw, zijn overbezorgde dochter en losgeslagen neef.
Trapp is niet alleen beroemd vanwege zijn thrillers. Twintig jaar eerder, op oudejaarsdag 1999, verdwenen zijn eerste vrouw en tienerzoon spoorloos. Sinds die dag heeft Trapp geen interview meer gegeven en geen enkel boek geschreven. Waarom wil hij nu opeens praten over zijn verleden?


Nicky besluit meteen naar San Francisco te vliegen, maar al snel blijkt dat Trapp zijn geheimen niet zomaar prijsgeeft – zelfs niet als er nieuwe slachtoffers vallen…


Kan deze auteur het succes - of althans voor mij een succes, want de meningen zijn verdeeld - van De vrouw in het raam evenaren met deze nieuwe thriller? Persoonlijk vind ik dit boek minder dan De vrouw in de raam…


De schrijfstijl is even vlot als ik mij kan herinneren want ik heb dit boek moeiteloos uitgelezen op amper twee dagen. Toch kwam ik midden boek in een soort dip terecht. Het verhaal leek plots geen vaart meer te hebben en nergens meer naartoe te gaan. Toch slaagde de auteur erin om mij, als lezer, weer op de rails te krijgen. 


Het verhaal begon voor mij wel goed en ik was, tot midden boek, steeds heel benieuwd hoe het nu in elkaar zou zitten. De vreemde sfeer die de auteur creëerde draagt daar ook wel aan bij. Er hangt iets van bizar over dit gehele verhaal en zijn personages. 


Gewoon een degelijk boek, niet perse spectaculair, het was ook niet te voorspelbaar want ik zat diep genoeg in het verhaal maar ik weet niet of dit verhaal lang zal blijven hangen. 


Wat wel vaststaat is dat dit boek weer veel meningen zal opwekken en ik ben heel benieuwd naar de jouwe. 


Auteur(s):A.J. Finn

Uitgeverij:Cargo

Aantal bladzijden: 487

Taal: Nederlands

Productcode (EAN): 9789403131566

Verschijningsdatum: 27/02/2024

Uitvoering: Paperback

0 reacties:

Een reactie posten