De geuren van de kathedraal | Wendy Wauters


 De geuren van de kathedraal - Wendy Wauters (Lannoo)


Een vlaag van natte hond wurmt zich door dikke blauwe wierookwolken in de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De penetrante geur van lijken in ontbinding vermengt zich met de parfumwalm van opgetutte kooplui. Aan een van de tientallen zijaltaren rinkelt voor de honderdste keer een bel. Orgelspel en klokkengelui overstemmen de kreet van een marktkramer bij het portaal. In het schemerduister, langs monumentale schilderijen en fluwelen gordijnen, turen heiligen naar de wirwar van kerkgangers. En wat te denken van de vrouwen die afgehakte vingers onder het altaar verstoppen?


Laat je in dit boek meevoeren naar een van dé hotspots van de 16de eeuw: de Onze-Lieve-Vrouwekerk, vanaf 1559 de 'kathedraal' van Antwerpen. Dit majestueuze bouwwerk was het kloppend hart van de stad, waar diepgelovige parochianen het pad kruisten met hondenslagers, pelgrims en veehandelaars. De religieuze sereniteit was er soms ver te zoeken.


Een boek dat ik wou lezen vanaf het gepubliceerd is maar het boek was niet alleen populair bij mij, het was ook meteen aan een tweede druk toe. Ik liep het boek regelmatig mis in de boekhandel en kon het nu via de bib lezen. Eindelijk.


Het boek voldeed aan alle verwachtingen die ik had en die zich bleven misschien wel onbewust bleven opbouwen met de tijd. Het is vlot geschreven, echt heel interessant om te ontdekken, alles behalve saai en gewoon een heel fijn boek om eens gelezen te hebben. 


Met regen die maar blijft vallen (gaat het ooit nog droog worden) is dit de ideale lees tijdens een grauwe, regenachtige dag. Neem er een dekentje bij, nestel je in de zetel en duik ik De geuren van de Kathedraal. Laat de auteur haar verhaal vertellen, luister, ruik en geniet. 


Auteur(s):Wendy Wauters

Uitgeverij:Lannoo

Aantal bladzijden: 320

Taal: Nederlands

Productcode (EAN): 9789401486415

Verschijningsdatum:  16/01/2023

Uitvoering: Hardcover

Bestandsformaat: Genaaid

0 reacties:

Een reactie posten