One True Loves | Taylor Jenkins Reid
 One True Loves - Taylor Jenkins Reid (Ambo|Anthos)


Emma Blair is nog jong als ze met haar middelbareschoolliefde Jesse trouwt. Ze leven het leven van hun dromen in Los Angeles, in alles ver verwijderd van hun ouders in Massachusetts. Maar op hun eerste trouwdag raakt Jesse vermist bij een helikopterongeluk boven de Stille Oceaan. Gebroken en in diepe rouw keert Emma terug naar haar ouders, waar ze gaat werken in hun boekhandeltje. Langzaam maar zeker bouwt ze een nieuw leven op.


Dan komt ze een vriend van vroeger tegen, Sam, en totaal onverwacht wordt ze weer verliefd. Dit lijkt haar tweede kans op geluk. Tot ze een telefoontje krijgt, van Jesse. Emma moet kiezen tussen een echtgenoot en een aanstaande, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…


Taylor Jenkins Reid is toch echt wel de queen van romans schrijven met feelgood én met een extraatje. Al vroeg in het boek had ik al luidop gelachen, herkenning gevoeld en moeten huilen. Het verhaal voelde misschien wat bekend maar de auteur verpakt het allemaal zo mooi.


Ze schrijft ook zo vlot, je start dit boek en voor je het weet sluit je het alweer met een fijn warm gevoel. Net zoals het hoofdpersonage Emma ervaarde ik dit verhaal als een heuse rollercoaster. Ik werd van links naar rechts geslingerd en elke keer als mijn hart weer regelmatig ging kloppen, gebeurde er weer iets. (Ik ben trouwens helemaal team Sam, dat moest ik toch even gezegd hebben.)


Er is een bepaald hoofdstuk waar het hoofdpersonage aan tafel zit met haar zus en de bedenking maakt dat iets heel heftigs ervoor gezorgd heeft dat ze dichter bij elkaar zijn gekomen. Dat voelde ik zo hard. Dat stuk was zo goed, zo echt geschreven. Aantrekken, afstoten, dromen, durven, doen,… Taylor laat het allemaal op je los.


Het mooiste uit dit boek? Weten wie je bent, kiezen voor jezelf. En het allerbelangrijkste uit dit verhaal is liefde. Liefde is loslaten. Soms is liefde niet genoeg, en dat besef, dat is echte liefde.


Auteur(s):Taylor Jenkins Reid

Uitgeverij:Ambo|Anthos

Aantal bladzijden: 334

Taal: Nederlands

Productcode (EAN): 9789026365614

Verschijningsdatum: 30/01/2024

Uitvoering: Paperback

0 reacties:

Een reactie posten