De avonturen van Amina Al-Sirafi | S.A. Chakraborty De avonturen van Amina Al-Sirafi - S.A. Chakraborty (Boekerij)


Amina Al-Sirafi zou tevreden moeten zijn. Tijdens haar legendarische carrière als een van de beruchtste piraten van de Indische Oceaan heeft ze achterbakse schurken, wraakzuchtige koopmansprinsen, verschillende echtgenoten en een echte demon overleefd. Nu kan ze zich samen met haar familie terugtrekken voor een rustig leven.


Maar wanneer ze wordt opgespoord door de obsceen rijke moeder van een voormalig bemanningslid, krijgt ze een baan aangeboden die geen enkele bandiet ooit zou kunnen weigeren: de ontvoerde dochter van haar kameraad opsporen in ruil voor een koninklijk bedrag. Ze krijgt de kans om een laatste avontuur te beleven op haar geliefde schip de Marawati, recht te doen aan een oude vriend en een fortuin te verdienen dat de toekomst van haar familie voor altijd veilig zou stellen. Het lijkt zo’n voor de hand liggende keuze dat het wel Gods wil móét zijn.


Hoe dieper Amina in dit avontuur duikt, hoe duidelijker het wordt dat er meer achter deze klus en de verdwijning van het meisje schuilgaat dan haar is verteld. Want het is een risico om een legende te willen zijn, een laatste kans op glorie te willen en net wat meer kracht te willen bemachtigen... het zou haar wel eens haar ziel kunnen kosten.


Na het lezen van de deavabad trilogie wou ik uiteraard ook dit boek lezen van deze auteur. Jammer genoeg ben ik niet zo enthousiast als over de trilogie.


Dee schrijfstijl is wel echt enorm vlot. Mijn ogen gleden als een speer. Je vliegt door de hoofdstukken heen en ondanks dat het een dikker boek is, zorgt die schrijfstijl ervoor dat je dat amper merkt.


Wat was nu het ‘probleem’? Wel, ik had niets met het hoofdpersonage. Ik klikte er niet mee en ook vond ik haar niet gedetailleerd genoeg uitgewerkt. Net zoals alle ander personages m trouwens. De enige die dan wel wat diepgang of voldoende achtergrond kreeg was Raksh.


Ook het verhaal bleef voor mij te vlak. Pas halfweg het boek dacht ik eindelijk dat het verhaal nu echt vertrokken was om dan te merken dat het verhaal, voor mij persoonlijk én omdat ik de trilogie eerst las, niet ‘vol’ genoeg. Niet genoeg details, het bleef te vlak, ik kon maar niet diep het verhaal ingezogen worden.


Het is natuurlijk niet alleen maar ‘negatief’ want ik las, zoals al gezegd, heel vlot en het is al bij al wel een leuk verhaal om even in te vertoeven. 


Auteur(s): S.A. Chakraborty

Uitgeverij: Boekerij

Aantal bladzijden: 472

Taal: Nederlands

Productcode (EAN): 9789022598726

Verschijningsdatum: 21/09/2023

Uitvoering: Hardcover

Bestandsformaat: Genaaid

0 reacties:

Een reactie posten