Op een dag ben je dood | Anouck Meier


 Op een dag ben je dood - Anouck Meier (Borgerhoff & Lamberigts)


Een mensenleven is belachelijk kort. En als je een vrouw bent, dan wordt de helft van dat leven voor jou gevuld met andermans verwachtingen. Niet gek dat je leven drukdrukdruk aanvoelt en dat je amper aan jezelf toekomt. Volgens standaardrecepten van time management moet je dan maar wat vroeger opstaan of efficiënter te werk gaan. Maar tijdsdruk komt voor een groot deel van buitenaf: van hustle culture en van de seksistische verwachting dat moeders werken alsof ze geen kinderen groot te brengen hebben en moederen alsof ze geen carrière hebben. Je eigen tijd weer voor jezelf opeisen, dat is je denkbeelden herzien, stoppen met pleasen, grenzen stellen en jezelf centraal zetten. Dit boek pleit voor niets minder dan een tijd-revolutie, die jij mee kan helpen ontketenen. Het resultaat? Een compleet andere beleving van je tijd, waardoor je bewust en met volle teugen van je ene kostbare leven kan genieten.Geen hulpboek, zo zegt de auteur zelf maar jongens, wat voelde ik mij aangesproken en gezien. Het is hè-me-maal oké, meer dan oké, om nee te zeggen, of om ja te zeggen. Het is helemaal oké om een balans te willen, te willen zoeken, te zoeken én te vinden. 


Het is helemaal oké om doorheen al die taken waar je als persoon aan moet voldoen - moeder, dochter, vriendin, collega, werknemer, werkgever, echtgenote, en ga zo maar door - jezelf te zijn en vooral te willen blijven. 


De tijd is aan/van jou want alles is, nee ‘moet, druk- drukker - drukst, en dat is de belangrijkste insteek van het boek. 


0 reacties:

Een reactie posten