Tunnel van botten | V.E. Schwab

 Tunnel van botten - V.E. Schwab (Boekerij)


Cassidy Blakes ouders zijn The Inspectors, een (best wel amateuristisch) team spokenjagers. In tegenstelling tot haar ouders, die in het duister tasten, kan Cassidy wél geesten zien. Sterker nog, haar beste vriend Jacob is een geest.


Problemen achtervolgen Cassidy, nu nog meer dan normaal. Het televisieprogramma van haar ouders brengt haar naar de spookachtigste steden over heel de wereld, en nu is ze met Jacob in Parijs. Maar ook al is het heerlijk om croissants te eten onder de Eiffeltoren, in de griezelige catacomben spookt het daadwerkelijk. Wanneer Cassidy per ongeluk een gevaarlijke en sterke geest wakker maakt, moet ze de hulp inschakelen van oude en nieuwe vrienden om een eeuwenoud mysterie te ontrafelen. Maar de tijd tikt door en de geest wordt steeds sterker. En als Cassidy’s missie faalt, zal hij Parijs voor eeuwig teisteren…


Omdat ik - en maxikind - zo van het eerste deel hebben genoten was er geen twijfel dat we het tweede deel ook zouden lezen. En wat een prachtige editie is ook dit boek weer. Echt een pareltje.


Tunnel van botten bevat, net zoals deel 1, de vele elementen die van dit verhaal een echte leuke YA. Her verhaal bevat spanning, dreiging, is soms wat eng dat gecompenseerd is door humor, vriendschap, sarcasme,… alles om de lezer aandachtig en nieuwsgierig te houden.


En dat lukt dankzij die elementen en een vlotte schrijfstijl. De auteur zorgt ervoor dat het makkelijk lezen is, dat er genoeg tempo inzit, dat je toch met vragen zit (en blijft zitten) en dat je spijt hebt wanneer het boek uit is. 


Ik raad dit boek zeker aan. Zowel voor wie graag leest, jong of oud, dit verhaal is leuk voor iedereen maar vooral een aanrader voor tieners/jongeren die niet zo graag lezen. 


Auteur(s):V.E. Schwab

Illustrator(s):Laura Sampaio de Queiroz

Uitgeverij:Boekerij

Aantal bladzijden: 284

Taal: Nederlands

Reeks:Cassidy Blake

Reeksnummer: nr. 2

Productcode (EAN): 9789022599709

Verschijningsdatum: 2/02/2024

Uitvoering: Hardcover

Bestandsformaat: Genaaid

0 reacties:

Een reactie posten