Hartverscheurend mooi liefdesverhaal

Een glimp van jou. - Holly Miller (HarperCollins)

Zou jij voor liefde kiezen als je weet hoe het afloopt?

Joel is bang voor de liefde en laat niets of niemand te dichtbij komen. Callie werkt in de plaatselijke koffiebar die ooit van haar verongelukte beste vriendin Grace was en probeert ondanks de pijn haar leven weer op de rit te krijgen. Als Callie en Joel elkaar ontmoeten, voelen ze een ongekende aantrekkingskracht en verbondenheid. Het is direct duidelijk: ze horen bij elkaar.

Maar Joel heeft een geheim dat hem al jarenlang verscheurt. En om Callie toe te laten tot zijn leven, moeten ze beiden een hoge prijs betalen. Is Joel nog in staat tot liefde, en zo ja: wat is dan de juiste vorm? Kunnen ze samen het geluk vinden dat ze zo hard verdienen, of is elkaar loslaten de enige optie?

Wanneer ik de cover voorbij zag komen bij HarperCollins trok die meteen mijn aandacht. Zowel de zin op de voorkant ‘zou jij voor liefde kiezen als je weet hoe het afloopt?’ en de flaptekst maakte dat dit boek een beetje me Before you aanvoelde. Ik heb dat boek me Before you zo ontzettend graag gelezen en vond dat zo een mooie lees dus wanneer deze op de deurmat viel ben ik gelijk gaan lezen.

Korte hoofdstukken die we afwisselend lezen tussen Joel en Callie in verschillende momenten in tijd en een auteur met een heel vlotte schrijfstijl. Ik ben door het boek gevlogen en heb het in een ruk uitgelezen. Het verhaal is zo meespelend en maakt zoveel emoties los. De personages zitten daar natuurlijk, en gelukkig maar, ook voor iets tussen.

‘Maar goed. Mijn taken zitten erop voor vanavond. Ik streep ze af in mijn notitieboek, ga op de bank zitten en op de jaloezieën om naar de sterren te kijken.’ Joel 

Dit is echt een mooi verhaal. Ik ga geen spoilers geven dus wat dat geheim is blijft ook nog even geheim tot je het boek leest. Wel kan ik zeggen dat of je nu geloofd in dat geheim of niet, het doet niets af aan de oprechtheid in dit verhaal. 

Door de beschrijvingen van Joel, zowel uiterlijk als karakter, zijn manieren van doen en praten zorgden ervoor dat ik een perfect en scherp beeld heb in mijn hoofd en zelf net niet hopeloos verliefd ben geworden op dit personage.

Ook Callie is zo een fijn personage, getroebleerd maar zeker niet op een hoog niveau, ambitieus en toch besluiteloos, alhoewel besluiteloos misschien niet het correcte woord is. Ze heeft duwtjes nodig om die laatste drempels over te kunnen. 

‘Op haar beurt denkt Dot dat ik mij uit de wereld heb teruggetrokken. Volgens haar kijk ik vanuit een donker hoekje knipperend naar fel licht. Waarschijnlijk heeft ze gelijk.’ Callie 

Daarnaast en het geheim even buiten beschouwing gelaten, de bagage die de personages meedragen uit het verleden, zijn Joel en Callie gewoon heerlijk normaal en dat is zo fijn lezen. Ook hun vriendenkring en familie zijn fijne personages om over te lezen. 

Het verhaal, Joel en Callie, hun leven apart, hun gezamenlijke leven, denken met je hart of je verstand, de auteur beschrijft het allemaal heel erg goed. Deze echte liefdesroman liet mij enkele tranen ontsnappen en zindert nog even na.

Een boek dat je doet stilstaan bij de vraag ‘wat zou jij doen?’ en de mooie boodschap heeft om te leven, echt te leven. Dus als je op zoek bent naar een ongelooflijk mooi, oprecht en hartverscheurend liefdesverhaal dan is dit toch echt wel een dikke aanrader.

  • Auteur(s) : Holly Miller
  • Uitgeverij : Harpercollins
  • ISBN : 9789402705447
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 384
  • Verschijningsdatum : augustus 2020

Dit prachtige boek verschijnt op 4 augustus in je (online) boekhandel. 

0 reacties:

Een reactie posten