Gebroken - Don Winslow

Gebroken - Don Winslow (HarperCollins)

Menselijk, eerlijk en bruut. In Gebroken verenigt Don Winslow de belangrijkste thema's binnen de misdaad – corruptie, wraak, rechtvaardigheid, verlies, verraad en schuld – in zes geweldige verhalen. Dit boek neemt je mee in een wereld van professionele dieven, politieagenten, draaideurcriminelen, privédetectives, drugsdealers en verloren zielen in de nacht.

Met zijn kenmerkende mix van psychologisch inzicht, humor, actie en een geweldige literaire pen schreef Don Winslow een boek dat voorbestemd is een klassieker te worden in het misdaadgenre.

Ik ben enorme fan van Don Winslow en zijn boek ‘de grens’, dat boek heb ik echt verslonden. Ik hou enorm van zijn schrijfstijl die ernstig is maar toch een vleug humor bevat hier en daar. Laat mij zeggen dat de auteur steeds een goed evenwicht weet te bewaren waardoor het nooit saai dreigt te worden. 

Gebroken bevat 6 kortverhalen met elk een thema. Het eerste verhaal noemt Gebroken en is heel heftig, familiebanden, wraak en allemaal in die typische Winslow stijl, de toon is dus meteen gezet. Ook de andere verhalen zijn vlotte lezen.

‘Ze kent het wereldje.
Ze weet hoe het er in de stad aan toegaat. Eva weet dat het werk vol te houden is, maar dat niemand er zonder kleerscheuren af komt.’

Ik heb het meeste genoten van het kortverhaal de dierentuin van San Diego. Het verhaal bevat zoveel humor. Ik heb zo moeten lachen terwijl het eigenlijk ook wel echt een goed verhaal is. Spannend ontspannend dat is het sleutelwoord hier.

Is dit Don Winslow’s beste werk? Nee, dat misschien niet maar het boek is wel ideaal om tussendoor te lezen. De fans van ‘crime’ kunnen hun hartje alvast ophalen met dit boek. Brutaal, humor, agressie,... je vindt het allemaal terug. 

‘Later zeiden ze op het bureau dat ze Eva’s geschreeuw van buiten het ge- bouw al konden horen. Of dat waar is, weet niemand. Wat iedereen wel weet, is dat ze na die nacht zo hees was dat ze eigenlijk alleen nog maar kon fluisteren.’

  • Auteur(s) : Don Winslow
  • Uitgeverij : Harpercollins
  • ISBN : 9789402705539
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 384
  • Verschijningsdatum : juli 2020

0 reacties:

Een reactie posten