Slapeloos - de nieuwe Hausmann

Slapeloos - Romy Hausmann (HarperCollins)

Jaren geleden werd Nadja veroordeeld voor een wrede misdaad.Na haar vrijlating uit de gevangenis wil ze niets liever dan een normaal leven leiden. Maar dan wordt er een moord gepleegd. De dader probeert de politie door het verspreiden van valse bewijsstukken op het verkeerde spoor te zetten: dat van de jonge, onstabiele vrouw die als assistente bij een advocatenkantoor werkt… Want Nadja's verleden maakt haar het perfecte slachtoffer én de perfecte moordenaar.

Slapeloos is een bloedstollende psychologische thriller over schuld, vergelding en de vraag of een veroordeelde dader ooit echt vrij kan komen.

Ja voor de cover! Heel intrigerend en het werkt want je pakt het boek meteen op door die cover. Erg blij dat de auteur haar debuut ‘dag en nacht’ ook een nieuwe cover kreeg in de dezelfde stijl als deze. (Haar debuut was trouwens echt enorm goed, een knaller van een thriller)

Romy Hausmann knalde met haar thrillerdebuut dus de verwachtingen waren erg hoog. Dat het deze keer iets helemaal anders zou worden van lees met ‘slapeloos’ klopt wel. Het is echt wel een compleet ander soort boek.

‘Ik ben van de klif gevallen, voor de vierde keer deze maand. Het is zaterdag 20 juli. Vier keer gevallen binnen twintig dagen. Ik mag nog van geluk spreken, het is weleens erger geweest.’

Aan de vlotheid en tempo ligt het verschil alvast niet. Ook deze keer vlieg je door het boek en blijf je getriggerd om door te lezen. Met elk hoofdstuk dat je uitleest kom je weer extra dingetjes te weten en wanneer je denkt dat je het wel weet voegt de auteur een twist toe.

In dit boek is niets wat het lijkt, volgt de enz gebeurtenis de andere op en is iedereen op de een of andere manier met elkaar verbonden. Nadja is de rode draad die alles en iedereen samen houdt. Eigenlijk is dit boek bedoeld om een grote mindf*ck te zijn. 

‘Ik word misselijk. Ik hoor hier helemaal niet te zijn. Ik hoor thuis te zijn, zoals elke zaterdag. Ik hoor mijn huis te boenen en de geruststellende geur van Ajax in te ademen.’

Helemaal anders dan haar debuut ‘dag en nacht’ maar daarom zeker niet minder fijn om te lezen. Een psychologische thriller waar alle stukjes langzaam maar zeker in elkaar vallen. Een keer begonnen in dit boek kon ik het niet meer wegleggen en stiekem is deze toch ook wel een covercrush.

  • Auteur(s) : Romy Hausmann
  • Uitgeverij : Harpercollins
  • ISBN : 9789402705928
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 368
  • Verschijningsdatum : augustus 2020

0 reacties:

Een reactie posten