Generaties & Belmonte

Het geheim van Belmonte - Antonia Riepp (The House of Books)

Een prachtige familiesaga met als setting het betoverende Belmonte Calabro

Wanneer haar grootmoeder Franca onverwacht sterft, erft Simona, een Italiaans-Duits gastarbeiderskind van de derde generatie, een huis in de Italiaanse Marken waarvan ze het bestaan niet kende. De jonge landschapsarchitecte uit Allgäu vertrekt naar het verre Belmonte, een dromerig, middeleeuws dorp op een heuvel waar de tijd lijkt stil te staan. Daar vindt ze het levensverhaal van Franca op cassettes. Beetje bij beetje volgt Simona de sporen van haar voorouders van een verlaten klooster naar een landgoed met een verlegen eigenaar, waar ze uiteindelijk een angstaanjagende waarheid ontsluiert.

Een luchtige cover terwijl het verhaal wel wat zwaarte met zich meedraagt. Maar toch trok de cover meteen mijn aandacht dus dat zat alvast goed. Dit is zo een cover met een flaptekst waarvan je weet, dit komt goed.

De auteur heeft een erg vlotte schrijfstijl. Ik las het boek enorm vlot en was ook meteen mee met het verhaal. Het is dan ook een mooie formule die de auteur hier hanteerde, verleden, toekomst, familie,... 

‘De vriendinnen liepen de helling op tot aan de bergkam. Lichtvoetig, nu hun rugzakken leeg waren, maar met een zwaar gemoed.’

Simona erft wanneer haar oma sterft haar huis en laat dat nu net op een moment zijn dat Simona eraan toe is om een nieuwe weg in te slaan en aan verandering in haar leven toe is. Eenmaal daar komen er cassette bandjes boven van haar oma en worden de puzzelstukjes beetje bij beetje in elkaar gepast. 

Een boek waarin generaties voorbijkomen en echt ongelooflijk veel vragen. Je maakt sprongen naar het verleden, leert waarom De personages zijn hoe ze zijn, maar leest ook voldoende over Simona, het heden en hoe ze alles ervaart en de ontdekking die ze doet. 

‘Voor de eerste keer sinds weken glimlachte Teresa weer. Het was een vreemd gevoel, alsof haar spieren waren vergeten hoe het moest. Haar glimlach vervaagde echter weer toen ze de bezorgde blik van haar moeder zag.’

Op zoek naar een mooi verhaal dat je meeneemt doorheen generaties, doorheen gebeurtenissen. Een verhaal  waar familie en vertrouwen hebben centraal staat waar het einde een antwoord geeft op al je vragen? Dan is dit absoluut een fijn boek om te lezen!

  • Auteur(s) : Antonia Riepp
  • Uitgeverij : The House Of Books
  • ISBN : 9789044355253
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 448
  • Verschijningsdatum : mei 2020

0 reacties:

Een reactie posten