Fatale keuzes | Nina Verheij

Fatale keuzes - Nina Verheij (HamleyBooks)

Wanneer haar huisgenote Lisa na ruim twintig jaar het contact met haar criminele vader wil herstellen, heeft politie-stagiaire Emily genoeg redenen om zich terughoudend op te stellen. Toch lukt het haar niet haar nieuwsgierigheid te bedwingen. Lisa's vader blijkt immers een gewelddadig man te zijn met een besproken verleden.

Na een dramatische gebeurtenis wordt Emily geplaagd door schuldgevoelens. Terwijl haar collega's uitzoeken wat er exact is gebeurd, verzet Emily haar zinnen door in een oud dossier te duiken over een vrouw die schijnbaar zelfmoord pleegde. Hoe dieper Emily echter graaft, hoe meer geheimen ze ontrafelt die verband houden met haar eigen leven. Ze realiseert zich dat ook haar keuzes zware consequenties hebben.

Kun je nog terug nadat je iemands ware aard leert kennen?

Oktober, Halloween aka thriller maand! En dit debuut van Nina Verheij hoort daar zeker bij! (Kijk ik start alweer met rijmen.) 

Hamley Books hoe doen jullie dat toch steeds die mooie covers, toppers zijn dat telkens weer. Ook deze cover past perfect bij het verhaal. Inhoudelijk weer niets anders (gelukkig) als wat we gewend zijn qua lettertype, nummering ed. Laat je zeker niet afschrikken door de dikte van het boek, het leest als een trein! 

Het verhaal springt tussen heden en verleden, tussen verschillende personages en buiten dat je soms ff extra de “tijd” van het hoofdstuk moet checken is dat het extraatje dat je alert houdt doorheen gans het boek. 

Ik ga ook, naarmate het boek verder gaat, Emily meer en meer appreciëren. Ze bestaat uit zoveel meer als dat wat het begin van het boek je doet vermoeden. 
Lucas, ja ik ben fan. Ik vind dit een erg fijn personage en de dynamiek tussen die twee... (nee ik geef geen spoilers, for you to find out.)

Even terug naar het verhaal, je voelt wel steeds dat er iets aan zit te komen maar het duurt toch wel tot halverwege het boek om het thriller gevoel te krijgen. Niets mis mee hoor, again, het leest als een trein en ik was nog steeds erg geboeid. Hoewel ik mij wel kan voorstellen dat sommige lezers hier kunnen over struikelen. 

Eenmaal het verhaal/plot losbarst zijn de momentjes van “natuurlijk” die gevolgd worden door “och nee” om dan alweer over te gaan in “nee!! What the...” talrijk aanwezig. 
Het plot zit echt erg goed in elkaar. 

Nina Verheij haar schrijfstijl is erg toegankelijk en erg vlot waardoor het een makkelijke lees is. Ook denk ik dat deze manier van schrijven een erg breed publiek zal trekken. Haar verhaal is tot in de muntjes uitgewerkt en heeft alles wat een thriller nodig heeft. 

Fatale keuzes is voor een debuut erg sterk. Het zit goed in elkaar, het leest vlot, kortom het boek heeft alle elementen die nodig zijn om een succes te worden. Het maakt me enkel maar nieuwsgierig en excited om meer van deze auteur te lezen. 

Bedankt HamleyBooks voor dit recensie-exemplaar. 

  • Auteur(s) : Nina Verheij
  • Uitgeverij : Hamley Books
  • ISBN : 9789463886048
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 300
  • Verschijningsdatum : okt20190 reacties:

Een reactie posten