Kwijt | Sandra J. Paul

Kwijt - Sandra J. Paul (HamleyBooks)

Jim Vermeersch leidt het perfecte leventje. Gelukkig getrouwd met Iris, vader van tienerzoon Vince, eigenaar van een gerenommeerde Londense Patisserie. Beter dan dat kan het leven niet worden.

Tot hij ontwaakt in zijn ouderlijk huis en alle herinneringen van de afgelopen twee jaar kwijt is. Alles wat hij ooit gekend heeft is weg, inclusief zijn vrouw, zoon en zaak.

Terwijl hij de geheimen van de voorbije twee jaar ontrafelt, begint Jim zich steeds meer af te vragen of hij echt wel de man is die hij altijd meende te zijn. En dan is er nog die ene vraag: Wie is de vrouw die altijd in zijn herinneringen opduikt, een vrouw die niemand anders lijkt te kennen?

Over dit boek kan ik erg kort en krachtig zijn, dit boek steekt FE-NO-ME-NAAL in elkaar!!! Zo dat was hij dan, mijn recensie. Een dikke 5/5. Bedankt.

Nee even alle gekheid op een stokje, ik ga er even dieper op in, maar dit is gewoon de essentie, dit boek is belachelijk goed!

De cover is een vervagende dame en eenmaal het boek uit, weer erg goed gekozen. Het geheugenverlies, het vervagen. De vrouw, wie is ze, het mysterieuze dat je nieuwsgierig maakt. Toppertje weer. 

Sandra J. Paul haar schrijfstijl is echt zo vlot, het ligt mij echt enorm waardoor ik echt door haar boeken vlieg. Elke zin vraagt om de volgende zin en voor dit boek specifiek kon ik niet snel genoeg lezen. Krachtige hoofdstukken. Fan van? Hierzo!

Het verhaal zit erg goed in elkaar. Jim die zijn geheugen kwijt is, een zoon die hem oprecht lijkt te haten en een beste vriend die waar is, een verdwenen echtgenoot en het enige dat er is, is een vage flash naar een mysterieuze vrouw. Wat overblijft van zijn leven is zijn passie en kunnen als patissier.  

Ik hoef niet te zeggen dat ik de taarten en ijstaarten met momenten zag staan id koelruimte, zo beeldend schrijft de auteur en zo hard zat ik in het verhaal. (Vandaar ook de keuze voor de sokken met ijsje.)

Het plot! Jongens dat plot!! Het bleef maar komen, het ene detail na het andere, de enz twist na de andere. Samen met Jim ben je heel het boek mee op zoek naar de waarheid. En dan, wanneer je denkt te weten hoe of wat, guess again, je weet niets! Niets! Ik geraak hier niet over hoe sterk dat einde is. 

Laat ik dus nog even samenvatten :

Over dit boek kan ik erg kort en krachtig zijn, dit boek steekt
FE-NO-ME-NAAL in elkaar!!! 5/5 


Bedankt HamleyBooks voor dit recensie-exemplaar. 

  • Auteur(s) : Sandra J. Paul
  • Uitgeverij : Hamley Books
  • ISBN : 9789082986310
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : paperback
  • Aantal pagina's : 395
  • Verschijningsdatum :sept2019
1 opmerking:

  1. Je mag toch hopen dat zoiets niet op waarheid gebaseerd is hè! Klinkt erg spannend. Ik sla hem weer even op. ��

    BeantwoordenVerwijderen