Verloren vrouw | Charles den tex

Verloren vrouw - Charles den Tex (HarperCollins)

De nieuwe pageturner van drievoudig Gouden Strop-winnaar Charles den Tex.

De jonge Djenna wordt in het holst van de nacht gewond op straat aangetroffen door oplichter Luc. Ze lijdt aan geheugenverlies en aanknopingspunten om haar verleden te achterhalen lijken er niet te zijn. Als ze zelf op zoek gaat, blijkt dat ze wordt gezocht. Wie is ze? Is ze iemand die ze liever niet wil zijn?
Van willoze prooi verandert Djenna in een meedogenloze jager, bijgestaan door Luc. Zij weet niet wie ze is, hij moet zijn ware identiteit geheimhouden. Zij is hypermodern, hij is ouderwets. Zij is onderdeel van een geavanceerd systeem, hij houdt zichzelf volledig offline. Samen moeten ze haar opdrachtgever vinden en verslaan zodat zij weer zichzelf kan worden. Steeds weer blijkt: er zijn geen good guys meer, alleen nog maar bad guys. En Djenna…

Razend actueel, vol actie en weergaloos spannend: Verloren vrouw is Charles den Tex op zijn best.

Ik begin dit boek volledig onbevooroordeeld want ik heb nog geen boeken gelezen van de auteur Charles den Tex. 

Een cover met reliëf in, dat kan ik altijd wel appreciëren, het geeft net dat tikje extra toch. Ook de afbeelding vind ik echt wel sterk passen bij het boek. De cover komt in de e-book versie zelfs nog sterker over. - Lezen om te snappen, kleine teaser ;)

Inhoudelijk zijn het niet zo erg lange hoofdstukken waardoor het verhaal dus nooit stilvalt. Ook heeft elk hoofdstuk geen nummering maar een titel, vind ik persoonlijk ook wel eens fijn. (Al moet het wel kloppen natuurlijk.)

Ik vond het begin van het boek een beetje warrig overkomen. De snelheid of juist niet de snelheid, het switchen van personages bij elk hoofdstuk, details die worden vrijgegeven. Ja ik moet eerlijk zeggen dat ik er best lang over deed om helemaal mee te zijn met het tempo.

Eerlijk is eerlijk, eenmaal je in het verhaal zit en meer details hebt over alle personages is het wegleggen van dit boek erg moeilijk. Je nieuwsgierigheid naar de afloop voor Djenna is opgewekt maar ook naar alle andere personages hun afloop ben je nieuwsgierig.

Het concept van het boek is ook iets om bij stil te staan. Door de manier waarop de auteur Charles den Tex het verhaal brengt vormt zich de gedachte of dit nog steeds een ‘ver van mijn bed’-show is. Dit is erg actueel en kan best heel snel realiteit zijn.

Een spannend boek, dat eenmaal je gegrepen bent niet meer loslaat. Een boek dat je aan het denken zet. Dus even doorbijten, niet paniekeren als het wat warrig overkomt in het begin, dit boek is quite the thrill. 4/5

Bedankt HarperCollins voor dit recensie exemplaar. 

  • Auteur(s) : Charles den Tex
  • Uitgeverij : Harpercollins
  • ISBN : 9789402704174
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 384
  • Verschijningsdatum : okt 2019


0 reacties:

Een reactie posten