De stille patiënt | Alex michaelides

De stille patiënt - Alex michaelides  (Cargo)

Zij is de enige die weet wat er gebeurd is.
Ik ben de enige die haar kan laten praten.'

Alicia Berenson lijkt een perfect leven te leiden; ze is kunstenaar, gelukkig getrouwd en woont in een prachtig huis in een goede buurt in Londen. Maar als haar man op een avond thuiskomt doet ze iets verschrikkelijks: ze schiet hem vijf keer in het gezicht. Sindsdien zwijgt ze.

Alicia's weigering om te praten, of een verklaring te geven voor haar daad, maakt de moord op haar man tot een mysterie dat tot de verbeelding spreekt van media en publiek. Haar kunst wordt onbetaalbaar, terwijl Alicia zelf ver van alle media in een psychiatrische inrichting is opgenomen.

Psychotherapeut Theo Faber heeft lang moeten wachten voor hij de kans krijgt om Alicia te behandelen. Hij is vastbesloten Alicia aan het praten te krijgen en het motief voor haar daad te achterhalen. Maar met zijn vastberaden zoektocht naar de waarheid brengt hij ook zichzelf in gevaar.

De meningen lopen erg uiteen over dit boek. Dit is zo een boek waar je van houdt of net niet. Na tig verschillende recensies gelezen te hebben en zelfs een poll te hebben gedaan besloot ik dat ik maar gewoon moest beginnen lezen.

Schrijfstijl is vlot dus het boek leest snel weg. Wisselde hoofdstukken met fragmenten van Alicia’s dagboek zorgen voor wat variatie. Gelukkig...

Ik vond het eigenlijk niet zo een goed boek. Ik probeer vriendelijk te zijn. Het spijt me. Het verhaal was gewoon niet spannend genoeg, het werd een beetje saai. Wat wel iets positief was, was het einde, die twist zat wel goed in elkaar ook al zag je het aankomen. Soms zijn zo een dingen wel leuk. 

Helaas, dit over-hyped boek doet het dus weer niet voor mij. Het is gewoon niet sterk genoeg. Het was eerlijk gezegd ‘a waste of time’. Misschien is dit boek een hit voor mensen die net kennismaken met het thriller genre?!

Weer een boek dat zijn hype niet kan waarmaken, het stelt allemaal niet zoveel voor, ik ben absoluut geen fan. 2/5 Dus eigenlijk hoort hij niet in de ‘Halloween month thriller tip’-lijst. Of misschien als tip om niet te lezen? 

Gelukkig verschillen meningen, gelukkig kunnen we die meningen kwijt ik deze bookcommunity zonder oordelen. Maak steeds zelf uit of je een bepaald boek wel of niet goed vindt. 

  • Auteur(s) : Alex Michaelides
  • Uitgeverij : Cargo
  • ISBN : 9789403146607
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 352
  • Verschijningsdatum : jan20190 reacties:

Een reactie posten