Dit is gomorrah | Tom chatfield

Dit is Gomorrah - Tom chaterfield (Luitingh-Sijthoff)

Dit is Gomorrah van Tom Chatfield is een ijzingwekkende, actuele thriller over online ideologieën, macht en samenzweringen in de digitale 21ste eeuw.

Het dark web is overal en je kunt er krijgen wat je wilt: drugs, wapens, porno, mensenlevens – alles is te koop. En alles gaat voor bodemprijzen.
Het leven van Azi Bello – loner, hacker en idealist – wordt op zijn kop gezet als de jonge, wanhopige hacker Munira hem vraagt om hulp. Haar neef is gerekruteerd door terroristen en tijdens een van haar pogingen hem te redden, ontdekte ze een verschrikkelijke samenzwering. Ze heeft Azi's hulp en connecties nodig om haar neef te redden. Maar is Munira wel te vertrouwen? Kan Azi überhaupt iemand vertrouwen wanneer identiteiten binnen slechts een paar klikken op het web gewijzigd kunnen worden?

Ik mocht dit boeken lezen voor de LS sterrenthriller leesclub.

Eerst even de cover, die vind ik erg leuk. Beetje shinny en ik snap hem helemaal, de lijnen, de doodskop. Die cover is een voltreffer. Dan het boek...

Where to begin...
Het verhaal kwam echt erg traag op gang. Of de hoofdstukken waren erg lang en technisch en amper te doorploeteren of ze waren korter en vlot maar zonder veel inhoud.

Dankzij enkele andere lezers van de leesclub die me zeiden even door te zetten - dit zou mijn eerste DNF ever worden - kwam het verhaal inderdaad op gang na een bepaald aantal pagina’s. Gelukkig.

Ik ben me bewust van hackers en darkweb en vond het wel erg fijn dat er een boek is dat er dieper op in gaat. Het laat je weer even bewust worden van dat, ja hoe noem ik dit, fenomeen waar sommige mensen nog niet bekend mee zijn. Ik denk dat vele onder ons die vraag meermaals gesteld hebben ; hoever kan een hacker gaan en zijn er grenzen? Wel ik denk niet dat er grenzen zijn in hun kunnen en dat ze echt alles naar boven kunnen krijgen. 

Eenmaal het verhaal vertrokken was waren al die hoofdstukken dus erg vlot te lezen, best toegankelijk. Het boek is volgens mij gewoon ook te kort. Je moet veel te veel info verwerken en de auteur wil beknopt alles meegeven maar dit onderwerp is nu eenmaal niet echt beknopt uit te leggen.

Het boek onderdelen in de categorie thriller vind ik misschien ook iets te sterk. Echt spanning is er niet. Het is eerder een actie/reactie gevoel dat je krijgt tijdens het lezen. 

Het boek had misschien anders gepromoot moeten worden. Ik verwachtte mij aan een thriller maar heb een boek boordevol actie gelezen. Daar is niets mis mee maar het laat je wel met de verkeerde  instelling aan het boek beginnen.

Het duurt even voor het boek zijn tempo vind en voor je de personages wat beter leert kennen qua karakter enz, eenmaal daar voorbij is het een vlotte lees die ervoor zorgt dat het darkweb wat geheimen prijsgeeft. Thriller is dit boek niet maar wel een lees vol actie en reactie. 3/5 voor deze ‘dit is Gomorrah’.

 • Auteur(s) : Tom Chatfield
 • Uitgeverij : Luitingh Sijthoff
 • ISBN : 9789024580743
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : paperback
 • Aantal pagina's : 304
 • Verschijningsdatum :sept2019


2 opmerkingen:

 1. Wij zijn het geloof ik eens. Gelukkig heb je geluisterd naar mij/ons en ben je verder gegaan. Want zoals ik ookal omschreef in mijn recensie het ligt niet aan het verhaal, die zit goed in elkaar, maar ook ik heb geen enkel moment écht spanning gevoeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja qua mening zitten we wel op hetzelfde niveau. het is idd een erg actueel onderwerp dat niet geschuwd moet worden. mr again het is voor mij geen thriller. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen