Stille wateren | Eva nagelkerke

Stille wateren - Eva Nagelkerke (HarperCollins)

Sophie heeft iets vreselijks gedaan. Of niet?

Sophie is negenentwintig en woont nog bij haar ouders. De spanning in huis is echter om te snijden. Tien jaar geleden heeft ze iets afschuwelijks gedaan, en daar moet ze nog dagelijks voor boeten. Gebukt onder schuldgevoel probeert Sophie haar leven weer op de rit te krijgen, hoewel haar omgeving haar geen centimeter ruimte geeft. Dan slaat de twijfel toe. Wat is er eigenlijk echt gebeurd? Is zij werkelijk het monster waar de kranten vol van stonden?

De zoektocht naar de waarheid brengt Sophie en haar omgeving aan het wankelen en zorgt ervoor dat grenzen tussen waan en werkelijkheid vervagen. Iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt, speelt een manipulatief spelletje met haar...

In dit verhaal volgen we Sophie die door een gebeurtenis in het verleden compleet gevangen zit in zowel het verleden als nu in het heden. Zelfs beslissen wat ze eet zit er niet in en elke dag is een struggle.

Dankzij haar baantje, wat haar enkel uurtjes ‘vrijheid’ geeft, stelt ze op een bepaald moment alles in vraag en komen meer en meer details maar ook meer en meer vragen naar de oppervlakte.

Over de schrijfstijl valt te zeggen dat het vlot leest. De hoofdstukken switchen tussen heden en verleden. Op die manier leer je Sophie kennen en komen ook zo de details meer en meer naar boven die nodig zijn voor het plot. Ook alle personages zijn mooi met elkaar verweven en allemaal nodig om tot het einde te komen. Mooi gedaan. 

Het einde van het verhaal had ik persoonlijk graag iets uitgebreider gezien. Een boek lang word je naar dat ene moment geleid en wanneer het dan zover is vind ik het wat tegenvallen. Niet het plot zelf dat zit goed in elkaar en op die moment vallen ook de puzzelstukjes. Het is gewoon erg kort, weinig extra details en dus beetje een anticlimax. 
Wat dan wel weer een pluspuntje is is een extra hoofdstuk die toch nog weer een twist geeft aan heel het plot. 

Dit is een thriller die je soms even gefrustreerd laat voelen als het hoofdpersonage zich voelt. Een thriller waardoor je ook wil weten hoe het zover is kunnen komen en is dit effectief wat er is gebeurd? Een boek met een sterk plot en een extra twist om af te sluiten. 3/5

Bedankt HarperCollins voor dit recensie-exemplaar. 

  • Auteur(s) : Eva Nagelkerke
  •              Uitgeverij : Harpercollins
  • ISBN : 9789402704631
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 320
  • Verschijningsdatum : okt2019

0 reacties:

Een reactie posten