Hildes droom | Marie Lamballe


 Hildes droom (Café Engel 1) - Marie Lamballe (Boekerij)


Marie Lamballe is het pseudoniem van een grote Duitse bestsellerauteur


Wiesbaden, 1945. De oorlog is eindelijk voorbij, de jonge Hilde Koch kan haar geluk nauwelijks op. Café Engel, het prachtige café dat al decennialang in handen is van haar familie, is door de bombardementen gespaard gebleven. Hilde is vastbesloten het ooit zo glorieuze familiebedrijf in ere te herstellen en liefde en vreugde terug te brengen tussen de eeuwenoude muren. Maar een onverwachte bezoeker brengt een duister geheim met zich mee dat de familie dreigt te verscheuren – en de pas afgelopen oorlog dichterbij brengt dan ooit.


Hildes droom is een onvergetelijk familie-epos dat zich afspeelt in de roerige jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog. Perfect voor lezers van Agneta’s erfenis, Het weesmeisje en De zeven zussen.


Ik heb enorm genoten van de leeuwenhof trilogie geschreven door Corina Bomann. Dit zou in dezelfde lijn liggen dus sprong ik maar wat graag op de kar om dit boek te gaan lezen. 


Het duurde voor mij een hele tijd voor ik echt in het boek zat. Het greep me niet zo waardoor ik mijn interesse in het boek meermaals verloor en ik het bijna aan de kant had gelegd. Ik was ruim voorbij de 150 pagina’s voor ik eindelijk voeling kreeg met het verhaal.


‘Hilde is er vast van overtuigd dat Café Engel juist de beste plek ter wereld is om huiswerk te maken. Bij al dat zachte gerammel van serviesgoed, het rinkelen van lepeltjes en taart-vorkjes, het gepraat, gemompel en gelach van de gasten voelt ze zich helemaal in haar element en thuis.’


De auteur schrijft desondanks dat wel erg vlot, ondanks het feit dat ik het niet zo voelde was ik wel in no time voorbij de 100 pagina’s. Het is dus een enorm vlotte lees en ook de manier van schrijven is makkelijk. Geen moeilijke lees voor dit verhaal.


Familiedrama en vetes, oorlog, overleven, het komt allemaal aan bod. Waar de auteur op sommige momenten ruim de tijd nam om een bepaalde gebeurtenis te beschrijven, ging ze over sommige punten vliegensvlug over. Misschien kreeg ik daardoor niet meteen een klik?


‘Luisa rijdt nog altijd voorop, spoort de merrie aan en laat haar een stukje galopperen. Ze voelt de blikken van haar neven in haar rug, een prikkelend, nieuw gevoel. In januari is ze veertien geworden.’


Hoe meer het boek vordert hoe meer ik de personages leerde kennen en uitkeek om te gaan lezen. Ik sloot het boek, uitkijkend naar het vervolg. Om te zien hoe het met Hilde gaat, met Luiza en alle andere personages die ik leerde kennen in café Engel. 


Stiekem hoop ik wel dat het tweede deel mij sneller zal grijpen. Zoals gezegd is het in elk geval geen reden om niet oprecht uit te kijken naar het volgende deel. 


  • Auteur(s) : Marie Lamballe
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789022592755
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 480
  • Verschijningsdatum : maart 2021


In de pers

  • ‘Liefde, intriges en geheimen: deze historische romans lees je gegarandeerd in een wip uit.’ Libelle
  • ‘Een intrigerend verhaal dat me tot het einde toe nieuwsgierig hield.’ Thrillersandmore.com
  • ‘Een heerlijke reis naar de vorige eeuw, waar liefdes, intriges en geheimen broeien.’ Booksandwords.be

0 reacties:

Een reactie posten