In het duister | Tamara Arts


 In het duister - Tamara Arts (HamleyBooks)


Vijf vrienden brengen hun zomervakantie door in de Ardennen, waar een van hen een huis heeft geërfd. Zodra ze daar arriveren, loopt niets zoals gepland. Een storm dwingt hen om binnen te blijven. Steeds meer onverklaarbare, lugubere gebeurtenissen doen zich voor. Bovendien dreigt hun vriendschap door overspel uiteen te vallen. Ze voelen zich niet meer veilig, want zijn ze wel de enigen in het huis? Langzaam ontrafelt zich een duister geheim.


Kennen jullie het fenomeen covercrush? Dat je de cover van een boek ziet en dit boek gewoon wilt hebben zonder te weten waar het over gaat gewoon omdat die cover zo ongelooflijk mooi en/of krachtig is? Aanschouw een covercrush. Hoe mooi en spooky is deze cover? 


Dat HamleyBooks steengoed is in het maken van prachtige hardcovers en paperbacks dat weten we. Waar ze ook echt steengoed in zijn is het vinden van talentvolle auteurs die je omverblazen met hun boek. Zo ook dit thriller YA debuut van Tamara arts.


Vanaf de eerste hoofdstukken zit je in een vlot verhaal aan een hels tempo. Door de manier van schrijven sleurt Tamara Arts je zonder moeite steeds dieper en dieper het verhaal in. Een thriller die heel spannend en creepy is én je wat horror vibes geeft. Ik ben geen fan van horror maar hier is het net dat snuifje dat ervoor zorgt dat het geheel perfect afgekruid is.


Op een bepaald moment vroeg ik mij af of dit wel young adult was. Dit boek is eng. Op het puntje van mijn stoel spannend. Stevig, pittig, thrilling, heftig. Tot ik de bedenking kreeg dat dit boek aansluit bij die thriller/horrorfilms die ik als jongere altijd veel en graag keek. Dus het boek is eigenlijk een schot in de roos voor de leeftijd waarvoor dit boek geschreven is


Vijf vrienden, een ouder huis en een reeks abnormale gebeurtenissen. Dertien in een dozijn denk je dan. Niets is minder waar want er zit echt een goed doordacht en uitgewerkt verhaal achter alles. Tamara Arts zet alles flawless naar haar hand met zelfs een ‘mooie’ gedachte achter al die gebeurtenissen. Heel knap geschreven van deze auteur. Hecht je ook niet te snel aan de personages want deze auteur deinst voor niets terug. 


Een YA thriller die zeker niet moet onderdoen voor een thriller. Een knappe getalenteerde auteur die hopelijk alweer volop in haar pen gekropen is voor een volgend boek. 


  • Auteur(s) : Tamara Arts
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789463967686
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 380
  • Verschijningsdatum : maart 2021

0 reacties:

Een reactie posten