De verborgen apotheek | Sarah Penner

 De verborgen apotheek - Sarah Pennet (HarperCollins)


Meeslepende en spannende historische roman voor de lezers van Santa Montefiore en Corina Bomann


Londen, 1791.

Nella Clavinger wacht in haar verborgen apotheek op een nieuwe klant. Hoewel ze een gewaardeerd apotheker is, gebruikt ze haar kennis het liefst voor andere doeleinden: ze maakt vergif voor vrouwen die aan een man willen ontsnappen. Als haar nieuwe klant de pas twaalfjarige Eliza Fanning blijkt te zijn, ontvouwt er zich een onverwachte vriendschap.


Londen, heden.

Historicus Caroline Parcewell viert haar trouwdag alleen, treurend om haar overspelige man. Als ze een oud apothekersflesje in de Theems vindt, wordt haar nieuwsgierigheid gewekt. Ze vermoedt dat het flesje een link heeft met de onopgeloste apothekersmoorden die tweehonderd jaar geleden plaatsvonden. Maar als Caroline op onderzoek uitgaat, heeft dat gevolgen voor het heden en het verleden...


Een boek waar de originele cover echt adembenemend is - de kleuren van die cover zijn zo mooi - en die in de Nederlandse vertaling zeker niet moet onderdoen. harperCollins maakte dat de cover ook alvast een heus plaatje is. 


Dit is het debuut van de auteur Sarah Penner en ze koos voor haar historische roman een heel intrigerend onderwerp. De auteur heeft een vlotte schrijfstijl die heel makkelijk en toegankelijk is. Een typische schrijfstijl voor dit soort boeken en dat zeker een groot en breed lezerspubliek zal trekken. 


‘Met mijn vingers streek ik over de inkt van haar woorden, en ik probeerde me voor te stellen hoe wanhopig ze moest zijn om een vrouw als ik op te zoeken. Niet alleen een apothekeres, maar een moordenares, zeer bedreven in het maskeren.’


Een apothekers die veel meer doet dan mensen genezen om niet te zeggen dat Nelly net het tegenovergestelde van genezen. Ze helpt vrouwen om mannen te vermoorden. Haar verhaallijn is een zoektocht naar de hoe en waarom.


Caroline haar verhaallijn speelt zich op in het heden. Haar huwelijk maakt een zware storm door en daarom is ze alleen in Londen. Zoals het een roman beaamt komt ze door toeval op de verhaallijn van Nella terecht en loopt heden en verleden door elkaar.


‘Ik was helemaal alleen in Londen, verdrietig, woedend en geplaagd door een jetlag, en ik moest een besluit nemen dat mijn leven een totaal andere wending kon geven.’


Beide vrouwen wisselen elkaar af ik het verhaal. Eerlijk vond ik de hoofdstukken met Caroline echt een beetje saai. Ik had haar zoveel meer pit toegewenst. Ook de hoofdstukken van Nella werden soms net niet tergend door de eindeloze herhalingen van eerdere gebeurtenissen. 


Het geheel is voor mij - ondanks echt wel een heel sterk onderwerp - iets te vlak en hield mijn aandacht niet steeds vast. Ik wou meer pit in Caroline (echt wat een duts) en had misschien nog meer van Nella willen lezen. Ondanks dit alles is dit wel een knap debuut. Met zekerheid gaat dit boek vele harten bekoren. 


  • Auteur(s) : Sarah Penner
  • Uitgeverij: Harpercollins
  • ISBN : 9789402707137
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 320
  • Verschijningsdatum : maart 2021


Over De verborgen apotheek

'Met haar debuutroman De verborgen apotheek neemt Sarah Penner haar lezers mee naar het Londen van 1791' - De Telegraaf0 reacties:

Een reactie posten