Het onzichtbare leven van Addie LaRue | V.E. Schwab

 Het onzichtbare leven van Addie LaRue - V.E. Schwab (Boekerij)


Een schitterend, genre-overstijgend verhaal voor de fans van Sarah J. Maas en Veronica Roth, maar ook van Audrey Niffenegger en Diana Gabaldon.


Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.


Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.


Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent...


Dit boek is all over the place op social media. Boekerij kwam met een limited edition op de proppen. Een hardcover met een ongelooflijk mooie kleur en met Book op de cover. Daarvoor alleen al zou je het boek gaan lezen. Gelukkig is de flaptekst ook een reden om te gaan lezen.


Het tempo is traag in dit boek en de auteur doet dat, dankzij haar schrijfstijl, perfect. Ook al is het een trage lees, het verhaal kan dat hebben en de auteur komt er dus perfect mee weg. Nooit voelde het langdradig of driegde het even saai te worden. 


‘Zes jaar, en opluchting is niet het goede woord voor wat Addie voelt wanneer ze hem ziet, en toch komt het er het dichtst bij. De sensatie van een neergezet gewicht, een uitgeblazen adem, een lichaam dat zucht van opluchting.’


Ik kreeg met dit verhaal meteen een interview with the vampire-vibe. (Boek van Anna Rice, verfilming met Brad Pitt, Tom Cruise en Kirsten Dunst) De verlorenheid doch vastberadenheid van Addie, de koppigheid om door te gaan, de groei die ze doormaakt, het in vraag stellen, de deal, ik vond in Addie en de tijd waar het verhaal zich in afspeelt wat van die personages terug. 


Addie is een heerlijk personages. Haar wil om door te gaan, om te leren, om een manier te vinden om gezien te worden. Luc, o Luc, ik ben verliefd op dit personage. Ik ben absoluut #teamLuc. Ook al heeft het boek een einde, ik zou instant nog een boek kunnen lezen met deze twee personages. Er zou trouwens nog genoeg stof tot vertellen zijn.


Hoofdstukken wisselen of tussen heden en verleden zodat je een compleet en gedetailleerd beeld krijgt van Addie, Luc en de deal. Op een bepaald moment komt ook de verhaallijn van Henry in het boek. Ik had niet zo een band met hem maar zijn verhaal is essentieel voor Addie.


‘’Omdat geluk kort duurt en de geschiedenis eeuwig blijft, en omdat uiteindelijk niemand vergeten wil worden.’ De woorden zijn als een mes dat snel maar diept snijdt.’


Een leuke meerwaarde aan het boek zijn alle kleine dingetjes die de auteur meegeeft die allemaal te maken hebben met Addie en haar zichtbaarheid. Ik ga ze niet spoilen, benieuwd of jij ze allemaal kan vinden of in welke dingen jij een connectie ziet.


Addie, ik zie jou, ik herinner me jou. Het is je gelukt. Een enorm mooi fantasy boek en boeiend verhaal dat je leestijd meer dan waard is. Ondanks de +500 pagina’s was dit boek nog te snel ten einde. 


 • Auteur(s) : V.E. Schwab
 • Uitgeverij: Boekerij
 • ISBN : 9789022593738
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Hardcover
 • Aantal pagina's : 576
 • Verschijningsdatum : februari 2021


In de pers:

 • ‘Intelligent, grappig en sexy. Schwab is een nieuwe ster aan het fantasyfirmament.’ The Independent
 • ‘Schwab schrijft boeiende fantasyverhalen die de lezer vanaf de eerste pagina grijpen en meeslepen in een magische wereld.’ NBD Biblion
 • ‘Geweldig creatief en vindingrijk.’ The Guardian
 • ‘Heeft alles om een klassieker te worden. Dit boek is goud waard.’ Deborah Harkness, auteur van Allerzielen
 • ‘Wie vinden onze lezers de beste auteurs van het jaar? Lucinda Riley, Karin Slaughter en V.E. Schwab.’ Chicklit.nl

0 reacties:

Een reactie posten