Wie niet horen wil | Nicci French


 Wie niet horen wil - Nicci French (Ambo|Anthos)


In de psychologische thriller Wie niet horen wil van Nicci French gaat Tess op onderzoek uit als haar dochtertje Poppy vreemde taal begint uit te slaan en een lugubere tekening maakt.


Wie niet horen wil van Nicci French gaat over Tess, die net haar leven weer op orde heeft. Jason en zij zijn een jaar geleden vriendschappelijk uit elkaar gegaan en delen de voogdij over hun dochtertje Poppy. Ze moet nog wennen aan haar nieuwe situatie, maar is blij met de hulp die ze krijgt van haar vrienden. Dat Jason inmiddels is getrouwd, daar probeert ze te zich overheen te zetten. Zelf is ze ook weer aan het daten en ze is best gelukkig, houdt ze zich voor.


Totdat haar dochtertje Poppy vreemde taal begint uit te slaan en een tekening maakt met zwart wascokrijt. Een tekening waarop een figuur te zien is die van een toren valt. Tess raakt ervan overtuigd dat Poppy getuige is geweest van een misdrijf. Ze stapt naar de politie, maar daar wordt ze niet geloofd. Dan besluit ze zelf op onderzoek te gaan…


Nicci French heeft met Wie niet horen wil wederom een spannende psychologische thriller geschreven, met een uiterst onverwachte ontknoping.


Een nieuw boek van Nicci French is echt elke keer iets om naar uit te kijken. Ik lees deze boeken al van in mijn jeugd dus ik ben elke keer als de kippen bij om dat boek te halen en te lezen.


Het derde boek in de bloemen cover-lijn en ik hou ervan. Punt. De covers in het zwart met de bloem geven de ideale sfeer mee. De covers lijken op het eerste zicht simpel, al is niets wat het lijkt. Net zoals in de boeken.


‘Ze zeggen dat je niet kunt doodgaan in je dromen, maar vannacht voelde het toch alsof ik er geweest was. Ik stortte neer, net als zij, en vlak voor ik op het razendsnel naderende donkere beton terechtkwam schrok ik hijgend wakker, badend in het zweet. Het was niet weg. Het gebeurde opnieuw.’


Dat Nicci French - het schrijversduo - weten hoe ze een verhaal moeten schrijven en brengen is een bevestigd gegeven. Ze bouwen langzaam op en toch voel je een constante dreiging. Het leest ook vlot hun schrijven zodat je door het boek heen vliegt.


Tess merkt plots op dat haar dochter Poppy zich wel heel eigenaardig begint te gedragen. Is het een vertraagde reactie op de scheiding of is er meer aan de hand? Tess zoekt hulp, en er wordt al dan niet naar haar geluisterd. Wanhoop lijkt beslag te leggen op Tess en besluit zelf op zoek te gaan. 


‘Zachtjes stond ik op, nog steeds half in slaap, en ging Poppy’s kamer in, waar ik het nachtlampje aanknipte. Poppy zat rechtovereind met verwilderd haar en een intens verdrietig gezicht.’


Ik wist vrij snel wie of wat maar toch slaagden de auteurs erin een verrassing in het plot te steken. Een minpuntje is dat dit boek soms wat ongeloofwaardig overkomt. Sommige dingen zag ik als werkende - alleenstaande - moeder niet gebeuren. Alsook reacties van nevenpersonages.


Wat dit boek wel is, is een classic Nicci French. Dat is wat je van wie niet horen wil mag verwachten. Niets is wat het lijkt, niemand is wie het lijkt. Frustratie, dreiging, liefde, verdriet, alle elementen die de Nicci French boeken zo specifiek maken zijn ook hier aanwezig. 


Zeker niet hun sterkste boek al zal dat een trouwe Nicci French fan niet storen, wel enkele ontspannende lesuren. 


  • Auteur(s) : Nicci French
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • ISBN : 9789026352126
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Verschijningsdatum : april 2021

0 reacties:

Een reactie posten