Ochtendgloren | Corina Bomann


 Ochtendgloren - Waldfriede 4 | Corina Bomann (Boekerij)


Berlijn, 1948. Als de hulpgoederen eindelijk Waldfriede bereiken, slaakt iedereen een zucht van verlichting. De nood is hoog in het zwaar getroffen ziekenhuis, net als in de rest van het belegerde West-Berlijn. Ook voor Christina, een verloskundige in opleiding, is het elke dag een grote uitdaging om haar patiënten te geven wat ze nodig hebben.


Als Christina op een dag de jonge technicus Peter ontmoet, wordt ze halsoverkop verliefd. Hoewel ze diep treurt om haar vader en broer die in de oorlog zijn omgekomen, geeft de liefde haar toch ook hoop voor de toekomst. Tot Peter met een gewaagd plan komt dat hem zomaar het leven zou kunnen kosten, en met hem vele anderen.


In het slotdeel van de Waldfriede-serie leren we niet alleen een nieuw hoofdpersonage - Christina, die behoorlijk wat bagage met zich meedraagt - kennen maar krijgt ook Hanne, het kloppende hart van de Waldfriede, weer haar welverdiende plaats in de spotlight.


Je voelt aan alles dat dit het einde is van de serie waardoor het misschien even kan duren voor je dat bekende gevoel krijgt dat je alleen krijgt tijdens het lezen van deze serie. Eenmaal dat gevoel gevonden warmt je hart weer met deze Waldfriede familie. Wederom is dit zo een mooi verhaal.


De schrijfstijl is, zoals we van Corina Bomann gewoon zijn, uitermate vlot waardoor dit boek - ondanks dat het best een dik boek is - zo uit was. Een mooi einde, eentje dat de cirkel mooi sluit en waar je met veel warmte zal terugdenken aan deze serie. Dankzij de auteur haar schrijven voelde ik mij een deeltje van een heel bijzondere familie. 


Een serie die 4 boeken lang ontsnapping bracht, alle gevoelens in zijn lezer opwekte, een lach en een traan ontlokte maar vooral uren leesplezier heeft gegeven. 


Auteur(s):Corina Bomann

Uitgeverij:Boekerij

Aantal bladzijden: 540

Taal: Nederlands

Reeks:Waldfriede-serie

Reeksnummer: nr. 4

Productcode (EAN): 9789022599013

Verschijningsdatum: 29/02/2024

Uitvoering: Paperback

0 reacties:

Een reactie posten