De man en de Marabout | Regina Van der Hoef


 De man en de Marabout - Regina van der Hoef (Palmslag)


Als Barbara’s man op zijn 39e ernstig gehandicapt raakt, twijfelt ze geen moment. Ze neemt de zorg op zich, ondanks het feit dat ze twee jonge kinderen heeft. In de jaren die volgen, steekt ze al haar tijd en energie in zorgen. Hierdoor raakt ze steeds meer geïsoleerd van haar omgeving. Wanneer zij en haar man naar Gambia afreizen, komen ze in contact met een marabout; een traditionele geneesheer. Ze vestigt al haar hoop op deze marabout en raakt er steeds meer van overtuigd dat hij haar man kan genezen, mits zíj́ genoeg geloof en vertrouwen heeft... 


Dit boek lezen gaat een heel persoonlijke ervaring zijn. Persoonlijk in de zin dat elke lezer misschien andere dingen leest tussen de lijnen door. Dat elke lezer de dingen heel donker en drukkend zal ervaren of toch steeds dat ene streepje licht zal vinden. En ik denk dat dat net de bedoeling van de auteur is.


Een verhaal doorheen verschillende fases in het leven van Barbara waardoor al snel duidelijk word hoeveel zwaarte en druk deze vrouw met zich meedraagt, en toch… 

Toch is het voor deze vrouw een evidentie om te blijven doorgaan, te blijven hopen, te blijven gaan.


De auteur schuwt die donkere kant niet, en schrijft het op zo een manier neer dat die ongelooflijke druk die het hoofdpersonage moet voelen op haar borst ook tot bij jou, als lezer, terecht komt. Maar het is niet alleen zwaar, er is ook plaats voor heel veel liefde. Voor heel veel hoop en licht. Letterlijk en figuurlijk.


‘De man en de marabout’ is een roman over schuld, boete en hoop, zelfs tegen beter weten in. Dat vat het allemaal mooi samen. Een pakkende lees. 


  • Auteur(s): Regina Van der Hoef
  • Uitgeverij: Palmslag
  • Aantal bladzijden: 143
  • Taal: Nederlands
  • Productcode (EAN): 9789493343290
  • Verschijningsdatum: 2/04/2024
  • Uitvoering: Paperback


Regina van der Hoef (1964) is moeder van drie dochters. Samen met een team van professionals en vrijwilligers zorgt ze vanaf 1999 voor haar ernstig zieke man. Haar debuutroman ‘De man en de marabout’ is voor een groot deel gebaseerd op haar eigen leven.

0 reacties:

Een reactie posten