De Schelde vergeet nooit | Paul de Wit


 De Schelde vergeet nooit - Paul de Wit (Manteau)


Eind jaren 1960, begin jaren 1970. In West-Vlaanderen kijken enkele politici en ondernemers vol afgunst naar het succes van de Antwerpse haven. Ze willen stokken in de wielen steken ten voordele van die andere haven: Zeebrugge. Met een eerste minister in hun kamp winnen ze veldslag na veldslag. Maar het verzet in Antwerpen wordt steeds slimmer en schuwt evenmin vuil spel. Sam, barman in een hippiekroeg en beginnend journalist, heeft geen idee van deze vuige machinaties en wordt ongewild meegesleept in de strijd rond gigantische economische en politieke belangen. Maar Sam leert snel, op elk gebied.


Verrassingspost. Een blind date met een boek. Een romans (of een thriller. Iets ertussen beschrijft het het best) waar humor en intriges hand in hand gaan. Het verhaal speelt zich af eind jaren 60, ook al was ik toen nog niet geboren maar van wat ik meekregen door tv programma’s uit die jaren, voelt dit boek heel realistisch geschreven. 


De personages, de stand in klasse, intriges, de manier waarop humor en daarin een sneer uitdelen samen gaan, maken dit een vermakelijk boek. Aan de schrijfstijl moest ik wel even gewoon worden maar na enkele pagina’s was ik gewend en ging deze lees heel vlot. Een geslaagde (eerste) date.


Auteur(s):Paul De Wit

Uitgeverij:Manteau

Aantal bladzijden: 287

Taal: Nederlands

Reeks:Manteau misdaad

Productcode (EAN): 9789022340486

Verschijningsdatum: 10/10/2023

Uitvoering: Paperback

0 reacties:

Een reactie posten