Doods geheim - Robert is back on track!

Doods geheim - Robert Bryndza (Boekerij)

Om de perfecte moord te plegen, heb je de perfecte dekmantel nodig.

Op een ijzig koude ochtend vindt een moeder het met bloed doordrenkte lichaam van haar dochter vastgevroren op de weg. Wie zou zo'n gruwelijke moord voor de deur van het slachtoffer uitvoeren?

Detective Erika Foster, net bekomen van haar vorige zaak, is vastbesloten om ook deze zaak te leiden. Tijdens het onderzoek stuit ze op diverse aanvallen op jonge vrouwen in een doorgaans rustige buitenwijk van Londen.

Erika is op zoek naar een angstaanjagende moordenaar, en de zaak wordt alleen maar gecompliceerder als blijkt dat de vermoorde jonge vrouw verstrikt zat in een web van geheimen. Net als Erika eindelijk een lijn begint te zien in de aanwijzingen, wordt ze gedwongen haar eigen pijnlijke herinneringen weer op te halen. Erika moet zichzelf dwingen om gefocust te blijven, diep te graven, en de moordenaar te vinden – voordat hij weer toeslaat.

Van de hele reeks is deze cover samen met ‘laatste adem’ de mooiste. Ik vind de kleuren van deze cover erg mooi en ook de afbeelding is aantrekkelijk en vooral in lijn met de andere boeken. Best belangrijk voor een boekenworm die deze reeks op zijn boekenplank heeft/wil.

Een ‘Classic’ Robert Bryndza qua schrijfstijl. Korte krachtige hoofdstukken, snelle vlotte schrijfstijl. Spanning opbouwend en details die stukje voor stukje bovenkomen. 

‘Toen Marissa haar sleutel nogmaals in het slot wilde steken, hoorde ze het hek achter haar piepen. Ze verstijfde van schrik.’

Waar ik niets om boek 5 ‘koud bloed’ gaf omdat het verhaal mij niet lag (het was teleurstellend, vergezocht en B-film waardig) is dit boek weer veel beter en vlotter.

In Doods geheim krijgen we weer meer inzicht in de karakters, verledens,... van de hoofdpersonages zoals Erika, zalige Moss en Peterson. (Dit was in het vroege boek wat op achtergond geraakt.) 
Ook maken we kennis met enkele andere personages en ook die zijn voldoende voorzien van diepgang. Genoeg voor dit boek alvast en stof genoeg voor volgende boeken.

‘’U kunt beter platte schoenen dragen, vooral op een dag als vandaag,’ zei de agente. Erika keek haar nijdig aan, en McGorry keek discreet een andere kant op toen ze een derde overall kreeg.’

Het verhaal is ik dit boek is realistisch, could happen en je leest in spanning, dat gevoel van whodunit is helemaal aanwezig. Als extraatje geeft de auteur een plottwist die ik absoluut kon appreciëren en ik persoonlijk niet had kunnen raden.

Jup Robert Bryndza is back on track - M.J. Arlidge had ook een dipje bij boek 4 dus glad to know dat we hem gehad hebben, die mindere van de reeks - en ik kijk alweer uit naar meer werk van hem. Ik geef met veel plezier een 4/5.

  • Auteur(s) : Robert Bryndza
  • Uitgeverij : Boekerij
  • ISBN : 9789022586723
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 336
  • Verschijningsdatum : jan2020

Lezers over de boeken van Robert Bryndza :

"Het boek is wéér niet weg te leggen, echt niet! (En ik wil meer, meer, meer!!!)'

"Voor de echte thrillerfans die van snelle actie houden. Ik kijk al uit naar de volgende Erika Foster-boeken.'

"Fantastisch geschreven boek, makkelijk om doorheen te komen en moeilijk om weg te leggen.'

"Tijdens het lezen wil je door niets of niemand gestoord worden en wat is het schrikken als de bel gaat.'

"Een echte thriller waarin je wordt meegesleurd. Een echte aanrader!'

0 reacties:

Een reactie posten