Een veld vol klaprozen - een heerlijke lees

Een veld vol klaprozen - Deborah Carr (HarperCollins)

Twee eeuwen. Twee liefdes. Een verborgen geschiedenis.

De jonge verpleegster Gemma worstelt met trauma's die ze door haar baan in de zorg heeft opgelopen. Om hieraan te ontsnappen besluit ze te helpen met de renovatie van een vervallen boerderij in Doullens, een klein stadje in de buurt van de Somme, Frankrijk.
Op een van de eerste dagen vindt Gemma in een dichtgetimmerde kast een blik, omwikkeld in oude kranten. Het blik bevat een schat aan geheime brieven, die vertellen over het liefdesverdriet van de jonge verpleegster Alice Le Breton, vrijwilliger bij een meldpunt voor oorlogsslachtoffers vlak bij de frontlinie in de Eerste Wereldoorlog.
Zowel in het heden als tijdens de gruwelijke oorlogsjaren vinden beide vrouwen de kracht en moed om zich zelfs in de moeilijkste tijden staande te houden. Uiteindelijk zijn het de woorden en de onvoorwaardelijke liefde van Alice voor haar minnaar aan het front die Gemma weer kracht geven en haar laten inzien wat het ware leven betekent.

Bedankt HarperCollins voor dit recensie-exemplaar. 

De cover is zo een cover waardoor je duidelijk weet welk boek je in handen hebt en zal gaan lezen. Alle elementen die je gaat tegenkomen zijn aanwezig en de sfeer die de cover uitstraalt is ook exact wat je krijgt. 

De schrijfstijl is ongewoon vlot, je vliegt door het boek. Hem wegleggen is daardoor quasi onmogelijk. Ik begon in de vroege avond en als ik de mogelijkheid had gehad was hij diezelfde avond absoluut uit geweest.

Het verhaal is opgedeeld in twee delen. Een deel met Gemma haar verhaallijn, die struggled zichzelf door leven en neemt tijd om te beslissen wat ze nu wil met en in haar leven, en een deel met Alice haar verhaal wiens brieven Gemma gevonden heeft.

Ik moet eerlijk zijn, Gemma haar verhaallijn had voor mij zelfs niet zo uitgebreid moeten zijn. Het verhaal van Alice is namelijk zo sterk en mooi om te lezen dat de storyline van Gomma niet echt een meerwaarde is. Op sommige momenten stoorde de switch naar Gemma het verhaal zelf even. 

Dit is gewoon een heerlijk mooi boek om te lezen, niet meer en niet minder. Een absolute ontspannende lees die je meeneemt doorheen de oorlogsjaren van Alice en de zoektocht van Gemma. Ik geef hem een 4/5 omdat ik zo ontspannen werd van deze lees en daardoor zo genoten heb van dit verhaal.

  • Auteur(s) : Deborah Carr
  • Uitgeverij : Harpercollins
  • ISBN : 9789402704167
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 366
  • Verschijningsdatum : jan2020

0 reacties:

Een reactie posten