Doodvonnis | Andreas Gruber Doodvonnis - Andreas Gruber (AW Bruna)


In Wenen verdwijnt de tienjarige Clara spoorloos. Een jaar later verschijnt ze volledig getraumatiseerd weer, aan de nabijgelegen rand van het bos. Haar hele rug is volgetatoeëerd met motieven uit Dantes Inferno – en ze spreekt geen woord.

Intussen leert de Nederlandse profiler Maarten S. Sneijder zijn studenten aan de politieacademie over onopgeloste moordzaken. Zijn beste leerling, Sabine Nemez, ontdekt een verband tussen verschillende zaken. Het werk van deze geraffineerde moordenaar blijkt echter nog lang niet voorbij. Het spoor leidt naar Wenen – waar de kleine Clara de enige is die de moordenaar ooit heeft gezien...


Iets minder spanning in dit tweede deel over Nemez en Sneijder. In dit boek is vooral het psychologische aan zet want de auteur schuwt geen enkele emotie en zet zijn verhaal meteen straf in en later… nee, oké ik doe het niet, geen spoiler maar wel gedurfd van de auteur hoor. ;) Laat je niet afschrikken door de dikte van het boek want het is echt van begin tot einde genieten. 


De vlotte schrijfstijl van de auteur loodst je makkelijk doorheen het verhaal en geeft een kleine inkijk over hoe politiewerk en een opleiding in elkaar zit. Diezelfde vlotte pen zorgt er ook voor dat de auteur zich best enkele dingen kan permitteren die een auteur enkel kan als zijn verhaal super sterk in elkaar zit, alsook zijn personages. 


Een tweede boek en ik ben zo mogelijk nog meer gek geworden op Sneijder. Wat een heerlijk personage en de dynamiek tussen hem en Nemez is in dit deel nog vlotter - en grappiger, ondanks de ernst van de zaak - geworden. Krachtig verhaal, sterke personages, kortom een steengoed boek. 


0 reacties:

Een reactie posten