Hoe van Wonderen | Victor Dixen


 Vampyria 2 , Hof van Wonderen - Victor Dixen (LS Amsterdam)


Jeanne is nu officieel ingewijd als een van de nieuwe lijfwachten van Lodewijk XIV, de vampier die Europa al driehonderd jaar in een ijzeren greep houdt. De Schaduwkoning weet niet dat ze eropuit is om het Magna Vampyria omver te werpen en onder een valse naam opereert. 


Intussen regeert diep onder Parijs een mysterieuze vampier over een hof van ghouls en andere gruwelijke gedrochten. De Schaduwkoning wil ze hebben voor zijn leger en stuurt zijn lijfwachten erop af. Kan Jeanne de ondergrondse vampier ombrengen zonder dat haar ware identiteit wordt ontdekt?


Al na enkele bladzijde zit je alweer full speed in het verhaal, de auteur gaat er meteen als een speer vandoor, de vlotte schrijfstijl met mooie zinnen en de prachtige woorden die hij met tijden gebruikt zorgen daarvoor, al blijft het begin een beetje oppervlakkig. Het verhaal neemt zijn tijd om je weer volledig op te zuigen. ;)


Er is veel spanning in dit verhaal, intriges, veel te ontdekken, nieuwe personages,… maar toch bleef ik een beetje op mijn honger zitten. Het is allemaal niet zo uitgediept qua personages als het eerste boek. Dat miste ik wel een beetje, dat er meer verhaal rond de personages zou zitten. Daardoor voelde het verhaal meer jeugd dan YA.


Natuurlijk las ik dit boek wel weer met heel veel plezier, beleefde ik ook veel plezier aan deze lees en kan ik niet wachten om te weten wat de auteur nog meer in petto heeft want ik ben overtuigd dat er nog veel te ontdekken valt over Vampyria, de personages, Lodewijk en Jeanne. Prima tussenboek dus.


0 reacties:

Een reactie posten