Anna O | Matthew Blake


 Anna O - Matthew Blake (HarperCollins)


Anna Ogilvy was een vijfentwintigjarige schrijver met een mooie toekomst. Tot ze vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden doodstak. De tabloids noemen haar ‘Schone Slaapster’, omdat ze vanwege een zeldzame aandoening sinds die fatale nacht in diepe slaap verkeert.


Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen. Als het hem lukt haar wakker te krijgen, kan ze eindelijk terechtstaan. Als Anna na verloop van tijd tekenen van leven begint te vertonen, moet hij zien te ontdekken wat er destijds is gebeurd. Anna is de enige die weet wat er die nacht is voorgevallen, en Ben de enige die de waarheid naar boven kan halen. Maar door wat er aan het licht komt, komen beiden in groot gevaar...


Net zoals iedereen sprong ik mee op de trein die Anna O heet. Ik was helemaal mee met het verhaal vanaf de eerste pagina’s en vond het dan ook best jammer dat het boek uit was. 


Toch was er een minpuntje want naar het einde toe werd het tempo trager en de kracht die de auteur met zijn schrijven psychologisch op mij uitvoerde kwam bijna volledig tot een halt en moest weer opgetrokken worden. 


Het verhaal, het concept, was wel goed uitgewerkt want ik had absoluut geen idee hoe het in elkaar zat. Zelfs als ik al op een bepaald spoor zou gekomen zijn heeft de auteur er zoveel verschillende twists and turns in verwerkt zodat het tot het einde verrassend bleef. 


De schrijfstijl is heel vlot en makkelijk te volgen waardoor het - ondanks de verschillende straten die op het einde allemaal samenkomen - niet (te) verwarrend geworden. 


Anna O is een thriller die zich volledig heeft ingezet op het psycholosche ervan. Door de dagboek fragmenten van Anna, de hoofdstukken van Ben en zijn ex-vrouw word het verhaal stilletjes ontrafelt. Dus, is Anna O schuldig of onschuldig?


Auteur(s):Matthew Blake

Uitgeverij:Harpercollins

Aantal bladzijden: 432

Taal: Nederlands

Productcode (EAN): 9789402714432

Verschijningsdatum: 6/02/2024

Uitvoering: Paperback

0 reacties:

Een reactie posten