Niets is waar | Lisa Jewell


 Niets is waar - Lisa Jewell (AW Bruna)


Tijdens haar verjaardag in een pub ontmoet podcastmaker Alix Summers een vrouw die daar aan het eten is, Josie Fair. Toevallig is zij die dag ook jarig en zijn ze precies even oud. Een paar dagen later lopen Alix en Josie elkaar opnieuw tegen het lijf, voor de school van Alix’ kinderen. Josie heeft haar podcast geluisterd en denkt dat ze een interessant verhaal voor Alix heeft. Ze staat, zoals ze zelf zegt, op een belangrijk kruispunt in haar leven.

Alix stelt een proefinterview voor. Josie blijkt een gecompliceerd leven te hebben geleid, en hoewel ze Alix een ongemakkelijk gevoel geeft, kan die het toch niet laten om dieper te graven. Langzaam ontdekt ze dat Josie een aantal duistere geheimen verbergt, en voor ze het weet is Josie haar leven binnengedrongen – evenals haar huis. Pas dan begint ze zich af te vragen: wie is Josie Fair? En wat heeft ze gedaan?


Iedereen is laaiend enthousiast over dit boek dus wanneer deze - dankbaar - op mijn deurmat viel ben ik gelijk beginnen lezen en ik ben pas gestopt wanneer het boek uit was.


Het was al een tijdje geleden dat ik nog zo een sterke thriller heb gelezen. Dit boek was spannend, intrigerend, verfrissend van concept, hield mij de hele tijd op scherp, bevatte dreiging en ging alle kanten op maar op een goede manier.


Dit is mijn eerste boek van deze auteur en de schrijfstijl is uitermate vlot. Ik heb dit boek op een dag gelezen want het boek aan de kant leggen was geen optie. Zo hard ben ik het verhaal ingezogen en zo hard moest ik hoe dan ook zo snel mogelijk weten hoe dit zou aflopen en hoe alles in elkaar zat. 


Er is wel enige voorspelbaarheid maar de auteur weet dit allemaal goed te verpakken met verschillende verrassende elementen. Een thriller die op het eerste zicht helemaal niet eng lijkt maar die je helemaal in je macht krijgt en zo moeiteloos ik je hoofd kruipt.


Auteur(s):Lisa Jewell

Uitgeverij:A.W. Bruna Uitgevers

Aantal bladzijden: 349

Taal: Nederlands

Productcode (EAN): 9789400516977

Verschijningsdatum: 15/01/2024

Uitvoering: Paperback


0 reacties:

Een reactie posten