De zaak Tom


 De zaak Tom -    Jean-Paul Dullers (HamleyBooks)


Coppens & Vercauteren zijn de beste vrienden, een uniek stel rechercheurs dat eigenzinnig in het leven staat en zich niets aantrekt van wat anderen over hen denken.


Tom is een populaire jongen met Down, die wordt neergeslagen in een manege. De Genkse recherche, met het koningskoppel Coppens & Vercauteren, gaat op zoek naar de dader.


Ze moeten alles uit de kast halen om een spoor van de dader te vinden in de gesloten Limburgse gemeenschap. Lukt het ze de zaak op te lossen voor er nieuwe slachtoffers vallen?


Dankzij weer een erg zorgvuldig gekozen cover weet je welk boek je gaat lezen, een spannend boek dat zich afspeelt in de sfeer van paarden. Inhoudelijk is het boek ook erg aantrekkelijk met erg mooie tussenbladen.


Dit is mijn eerste kennismaking met de auteur Jean-Paul Dullers en zijn manier van schrijven. Ik vind manier waarop de auteur zijn verhaal verteld met momenten wat minder vlot en het kreeg niet echt tempo mee. Jammer want ik lijk wel te snappen wat hij wil bereiken.


Dit is een Coppens & Vercauteren boek, een duo dat al tig jaren samen werkt en zo op elkaar zijn ingespeeld dat het wel een gezinnetje lijkt. Wat ik jammer vind is dat ik, maar dit is persoonlijk, niet genoeg van hun karakters leerde kennen. Het was veel maar steeds hetzelfde. Ja ze zijn beste vrienden, ja ze werken samen, ja ze houden van vrouwen en eten, ja ok maar wat nog? Wie zijn ze diep binnenin?!


Je krijgt de basics mee van hoe Coppens & Vercauteren zijn, wat achtergrond, werk attitude en privé maar toch vond ik dat de hoofdpersonages meer aandacht verdienden. Ander aandacht, dat mannen onder elkaar en op de werkvloer vrij macho kunnen zijn geloof ik best maar ik wil meer. Is dat iets slechts? Het lukt de auteur toch om je nieuwsgierig te maken dus in dat opzet is hij alvast met glans geslaagd. 


Er zijn veel personages en al die personages krijgen wel genoeg achtergond en details met zich mee dus daar alvast geen verwarring. Wie Tom neergeslagen heeft en waarom Tom het slachtoffer is komt ook, zoals het hoort, mondjesmaat naar voren. 


Wie wou Tom iets aandoen en waarom lijkt iedereen elkaar te beschermen, de rechercheurs voelen hoe leugens verteld worden en hoe gaan ze dit tot een doorbraak brengen? De ontknoping is een beetje teleurstellend maar desondanks steekt het allemaal wel goed in elkaar.


Niet mijn favoriete lees maar wel een makkelijke en vlotte lees. Een rechercheurs duo met veel potentieel waar de basics voor verdere boeken alvast aanwezig zijn. 


 • Auteur: Jean-Paul Dullers
 • Titel: De zaak Tom
 • ISBN: 9789463967266
 • Uitgeverij: Hamley Books
 • Aantal pagina’s: 260
 • Uitgave: paperback


Over de auteur :

Jean-Paul Dullers schreef inmiddels reeds drie romans, ‘Een Vlucht Vooruit’, ‘Hondenleven!’ Zijn derde boek ‘De Zaak Tom’, verscheen nu bij uitgeverij Hamley Books, de eerste in een reeks met de rechercheurs Coppens en Vercauteren, een sympathiek duo boezemvrienden, wat van ‘De Zaak Tom’ een unieke samenstelling van een roman en een spannend boek maakt.

2 opmerkingen:

 1. Dank u voor deze eerlijke recensie van mijn boek. Aangezien de meeste opmerkingen wel vaker terugkomen, zullen ze terecht zijn. Enkel voor het uitwerken van de hoofdfiguren krijg ik van je collega's tegenstrijdige berichten, ze vinden ze namelijk te zeer uitgewerkt. Bij jou is het niet voldoende diepgang, dus dat is best wel vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Jean-Paul, wat fijn dat je een reactie achterlaat. Ik las ook dat sommige de rechercheurs té uitgewerkt vonden, ik vond echter dat ik echt merk dat er nog zoveel meer schuilt achter deze mannen dan ik heb kunnen ontdekken, misschien daardoor?! Het maakt mij in elk geval wel erg nieuwsgierig om nog meer te gaan lezen en dieper te graven in hun verleden, heden enz.

   Verwijderen