Glamour en Tragiek met Evelyn Hugo De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo - Taylor Jenkins Reid (Ambo|Anthos)


De zeven echtgenoten van Evelyn hugo van Taylor Jenkins Reid is de internationale lezersfavoriet over het leven en de geheimen van een Hollywoodlegende. Over de liefde, glamour en de prijs van roem, van de auteur van Daisy Jones & The Six.


Hollywoodfilmicoon Evelyn Hugo is negenenzeventig als ze besluit om na jaren van stilte eindelijk de waarheid te vertellen over haar glamoureuze maar door schandalen geteisterde leven. Ze benadert de jonge journalist Monique Grant, die gefascineerd luistert naar wat Evelyn te vertellen heeft. Maar naarmate Monique dieper in de herinneringen van de Hollywoodlegende duikt, krijgt ze het onbehaaglijke gevoel dat Evelyn iets verzwijgt.


De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo van Taylor Jenkins Reid is een adembenemende roman die de lezer moeiteloos meevoert, van de gloriedagen van Hollywood in de jaren zestig tot de harde, hedendaagse realiteit. Het is een verhaal over meedogenloze ambitie, onverwachte vriendschap en een grote, verboden liefde, geïnspireerd op de levens van Hollywood-diva's Elizabeth Taylor en Ava Gardner.


Dankzij Ambo|Anthos kon ik dit boek vooruitlezen en 7 weken lang elke kreeg ik op maandag een echtgenoot in mijn inbox. Maandagen zijn de voorbije weken dus nog nooit zo leuk geweest. 


Heerlijke cover die helemaal de sfeer van dit boek weergeeft. Heel glamoureus, prachtige kleuren, luxe, een erg mooie vrouw op de cover en een titel die mij zo benieuwd maakte, I mean 7 echtgenoten?? Elke nieuw hoofdstuk begint met de naam van de desbetreffende echtgenoot, en je vliegt door de hoofdstukken heen. 


Dat dit boek van dezelfde auteur is als Daisy Jones & the six is eigenlijk amper te geloven. Daisy jones was een leuke lees maar de hype die errond was heb ik nooit erg begrepen. Met dit boek gaat de auteur een trapje hoger qua schrijven. Het leest enorm vlot, alle elementen om dit een goed boek te maken zijn aanwezig en er is zelfs wat diepgang. Ik moest gewoon echt weten hoe dit verder ging.


‘‘Het enige wat ik weet is dat Evelyn Hugo iets te vertellen heeft.’

Evelyn Hugo is een van de grootste filmsterren ooit. Zelfs als ze niks boeiends te melden heeft, wil iedereen het toch horen.’


Het verhaal is ondanks de tragiek enorm glamoureus. Dat komt niet perse door wat Evelyn Hugo allemaal meemaakt, alhoewel je soms bedenkt ‘en dat allemaal in één leven?’ maar vooral hoe de auteur je een beeld laat vormen van Evelyn Hugo.


Ik zag haar echt voor mij, de jurken, de coiffure, de glamour, de non-glamour,... Dankzij die schrijfstijl was het karakter van Evelyn Hugo erg duidelijk, een vrouw die weet wat ze wil, weet wat ze niet wil en er absoluut een eigen idee op nahoud van hoe de dingen aan te pakken. 


Het personages van Monique krijgt niet zoveel spotlight en dat hoeft ook echt helemaal niet. De info die je krijgt van haar is meer dan voldoende. Ze is essentieel om het verhaal te brengen zoals het geschreven is maar ik ben blij dat de auteur haar op de achtergrond hield.


‘...,toch straalt ze een bepaald gezag uit dat ik niet eerder heb gezien. Eens een ster, altijd een ster.

Evelyn is voor roem in de wieg gelegd.’


Een mooi verhaal met de nodige drama, liefde, vriendschap, haat, verdriet maar echt mooi. Ik had me ook geen beter einde kunnen voorstellen dan het einde dat het boek kreeg, classic Evelyn Hugo zal ik maar zeggen. 


Dit boek is perfect voor deze periode waar regen en kou stilletjes zijn opmars maakt. Dus kom maar op met dat dekentje, een warme kop thee en een koekje en dan dit zalige boek.


Zin om enkel uren te verdwalen in het leven van Evelyn Hugo vol glamour, liefde, verdriet en drama? Dit boek heeft het absoluut allemaal en dat in de heerlijke schrijfstijl van Taylor Jenkins Reid. Genieten! 


  • Auteur(s) : Taylor Jenkins Reid
  • Uitgeverij : Ambo|Anthos
  • ISBN : 9789026352874
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 448
  • Verschijningsdatum : september 2020


 PERS :

  • "Je pakt het boek op voor de Hollywoodglamour en je blijft aan het boek gekluisterd door het ontroerende verhaal van een jonge journalist en een ster van het witte doek.' – Cosmopolitan 
  • "Adembenemend, hartverscheurend en vol Old Hollywoodgrandeur; een van de aantrekkelijkste romans van het jaar.' – Buzzfeed
  • "Een roman die de Marilyn Monroe en Elizabeth Taylor in eenieder van ons aanspreekt!' – Kirkus Reviews

0 reacties:

Een reactie posten