Persona non Prada Persona non Prada - Catherine Kosters, Elspeth Jenkins (Horizon)


Hilarische blik achter de schermen van de modewereld


In Persona non Prada geven antihelden en modejournalistes Catherine en Elspeth een antwoord op de vraag die hen het vaakst gesteld wordt: hoe maak je het in de modewereld? Ze doen dat aan de hand van praktische tips en uiterst vermakelijke behind the scenes-verhalen. One day you're out, the next you're in en zo moeilijk is dat niet. Dat zweren ze op hun vintage Gucci-loafers. Met een Vuitton-kofferset vol sappige anekdotes helpen Catherine en Elspeth jou naar de top van de modewereld. Of toch ergens in de buurt. 


Illustraties zijn van de hand van gevierd modeontwerper Wim Bruynooghe.


Dit boek heeft veel aspecten die mij aanspreken. Niet alleen hebben de twee dames een fijne humoristische manier van vertellen maar het boek staat ook bol van de tips & tricks.


Hoogste en laagtes op weg naar de top en is die top echt te bereiken in een keiharde business? Op het einde van elk hoofdstuk vind je echt handige tips die je kunnen helpen, van do’s and don’ts tot het herkennen van verschillende soorten collega’s, concullega’s. 


De weg naar de top is zwaar maar ook gevuld met hilarische momenten die op een erg sappige manier verteld worden. Het boek steekt echt leuk in elkaar mede dankzij de ID’s van de twee auteurs. (Deze geven mee wat, hoe, waar ze zich op dat ogenblik bevinden.)


‘De vraag die op je lippen brandt, is wellicht: wie denken die twee wel niet dat ze zijn? Wel, wij zijn twee moderedactrices met een verzamelde drieëntwintig jaar ervaring in de sector.’


Wat ik vooral meeneem uit dit boek is dat dromen kunnen uitkomen, hard werken gaat op een bepaald moment echt wel beloond worden. Ook ben ik ongelooflijk geïnspireerd door alle verhalen, tips & trick. (Die tips kan je trouwens toepassen zelfs als je niet in de modewereld wil terecht komen.


De moeite waard om te lezen, is het niet voor de handige tips dan is het voor de sappige verhalen van deze twee nuchtere, zelfrelativerende, humoristische dames. 


‘Hoe het ook zij, als je net als wij in de media wil werken, zal je zonder kaart je eigen weg moeten zoeken. Gelukkig kan je rekenen op eersteklas gidsen. Wij dus.’


0 reacties:

Een reactie posten