Uitgekookt - Pat Craenbroek

Uitgekookt - Pat Craenbroek (HamleyBooks)

Margaux Bakker, een jonge ambitieuze openbaar aanklager bijt zich vast in een zaak tegen een arts die een paar onvergeeflijke fouten maakte.
Ondertussen wordt het parket van Leuven geconfronteerd met een aantal bizarre sterfgevallen en belandt een jonge man, volledig verlamd na een tragisch ongeluk, in het ziekenhuis. Al snel wordt duidelijk dat hij een geheim met zich meedraagt dat hem tot een onherroepelijke keuze dwingt.

‘Uitgekookt’ is het tweede boek van deze auteur die met ‘uitgebroed’ al een super sterk debuut leverde en laat ik zeggen dat Pat Craenbroek zich niet liet vangen door de ‘vloek van het tweede boek’. Dit boek is zo mogelijk nog sterker.

De cover is zo intrigerend, ik besloot dat ik dit boek moest lezen gewoon op basis van de cover alleen al. De stethoscoop, de hamer van in de rechtbank, kippenvel. Ook het binnenwerk is weer, naar goede HamleyBooks gewoonte, helemaal in orde.

Dat Pat Craenbroek weet hoe ze een spannend verhaal moet schrijven waar ze de lezer geboeid houdt, waar ze je op het verkeerde spoor zet, waar twist & turns zijn, waar heftige onderwerpen niet geschuwd worden is met dit tweede boek toch echt wel bevestigd.

‘Margeaux deed zelfs geen moeite op haar teleurstelling te verbergen. Ze was als openbaar aanklager aan de slag gegaan om onrecht ge bestrijden, om misdadigers op te pakken, ...’

Je leest het boek in vier delen, elk deel geeft veel informatie vrij en toch kon ik de puzzelstukjes niet in elkaar laten passen. Pas op het einde van het verhaal, bij de ontknoping viel alles samen en paste alles erg knap in elkaar. 

Een krachtig verhaal waar niet iedereen is wie ze zeggen te zijn, heftige beslissingen die gemaakt worden, erg knap dat de auteur dit zo geboeid heeft kunnen overbrengen met de juiste dosis ‘shock-effect’ en een openbare aanklager die niet kan loslaten. 

Margeaux is erg ambitieus en erg intuïtief, lijkt soms teveel met haar verstand en te weinig met haar hart na te denken. Of toch net niet? Is ze mijn favoriete personage? Nee, eigenlijk niet en het duurde tot het einde van het boek tot ik haar eigenlijk volledig begreep en voldoende sympathie voor haar kon opbrengen. 

(Ik bedoel dit als iets positiefs, het gaf het einde voor mij nog meer waarde, maar daar ga je hem dus zelf voor moeten lezen als je me wil snappen. :))

‘Margeaux spoelde samen met de laatste slok uit haar glas haar zelfbeklag door. ‘Wat een walgelijke wereld toch,’ prevelde ze stil.’

Is dit een knaller! Jazeker! Een mustread? Jazeker! Een pageturner? Jazeker. Ik zag alles zo visueel sterk voor me, dit is een boek waarvan de verfilming een kwestie van tijd is. Ik ben fan. 

Een spannende thriller die psychologisch ook erg sterk is. Ik heb het boek in 1 keer uitgelezen, het was gewoonweg geen optie om hem weg te leggen. Dus Pat Craenbroek wanneer mogen we je volgende boek verwachten? 

  • Auteur(s) : Pat Craenbroek
  • Uitgeverij : Hamley Books
  • ISBN : 9789463967150
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 415
  • Verschijningsdatum : augustus 20200 reacties:

Een reactie posten