Maak tijd voor : Voor verdriet heeft niemand tijd


 Voor verdriet heeft niemand tijd - Monica Haak (HamleyBooks)


Liv en Emerald zijn twee tieners die elk een groot verlies hebben geleden. Liv verhuist met tegenzin naar de andere kant van het land, waar ze Emerald ontmoet. Haar nieuwe beste vriendin worstelt met haar eigen problemen en heeft het langs haar zijde moeilijk om de draad op te pikken. De twee groeien snel naar elkaar toe, wat hen ook hoop op een betere toekomst geeft, maar door de geheimen die ze allebei met zich meedragen, komt die vriendschap aan een zijden draadje te hangen.


Niet alleen de cover en het binnenwerk is naar goede normen van HamleyBooks super mooi maar de titel, die zorgde ervoor dat ik dit boek absoluut wou lezen. Een Young Adult die door deze titel veel verwachtingen schept maar lost dit boek ook de verwachtingen in? 


Je leest het boek vanuit de Liv en Emerald hun denken en voelen, afwisselend lees je hoe zij de dingen aanvoelen en ervaren. Zowel Live als Emerald zijn personages die heel echt zijn. Hun reacties, gevoelens het is allemaal heel geloofwaardig en in evenwicht. 


Dankzij de schrijfstijl van Monica Haak is het gelukt om, ondanks de ongelooflijk heftige onderwerpen, het boek leesbaar te houden. Het is heftig maar zo is het leven ook en zo zijn de onderwerpen die aangekaart worden ook. Monica Haak schreef met dit boek een erg belangrijk, realistisch en herkenbaar boek.


Boeken die moeilijke onderwerpen aankaarten, taboe onderwerpen aankaarten zijn zo belangrijk en ook hier is voldoende aandacht gegeven aan de mogelijkheden tot hulp en waar je terecht kan als je na het lezen van dit boek met vragen zit.


Een boek dat veel jongeren zal helpen, een heel herkenbaar boek, zelfs de momenten van ‘onnodige drama’ zijn echt want op die bepaalde leeftijd voelt het ook allemaal zo heftig. Bovenop al deze dingen is voor verdriet heeft niemand tijd een erg mooi verhaal, een erg mooi boek. 


  • Auteur(s) : Monica Haak
  • Uitgeverij : Hamley Books
  • ISBN : 9789463967280
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 300
  • Verschijningsdatum : september 2020

0 reacties:

Een reactie posten