Fifty fifty - Steve Cavanagh


 Fifty fifty - Steve Cavanagh (Luitingh-Sijthoff)


Een bloedspannende nieuwe Eddie Flynn-thriller van Steve Cavanagh, de auteur van Dertien en Verdraaid.


De zussen Alexandra en Sofia Avellino hebben net, afzonderlijk van elkaar, het verminkte lichaam van hun vader gevonden. Doodsbang bellen ze allebei de politie. Ze weten het zeker: de ander heeft het gedaan. Maar een van de vrouwen liegt! Een van deze vrouwen is de echte moordenaar.


Beide zussen worden in hechtenis genomen, in afwachting van een eventuele veroordeling voor moord. Je zou denken dat dit wel de laatste plek op aarde is waar de schuldige hoopte te eindigen. Maar dan heb je het mis. En dan is het aan advocaat Eddie Flynn om de waarheid te achterhalen…


Wat hou ik van het feit dat de covers van de boeken allemaal passen bij elkaar, heerlijk. Als bookgeek vind in het erg fijn om matching boeken in de bast te zien staan. Deze fifty fifty heeft zelfs een extra met sprayed edges. Helemaal top.


Wat hou ik van Steve cavanagh zijn schrijfstijl, het is altijd vlot lezen, mooie lange goede zinnen en een tempo dat nooit verzwakt en waardoor je moet verder lezen. Ook deze keer was het boek even aan de kant leggen geen optie.


Heel blij om weer een boek te lezen met Eddie Flynn, ik vind hem toch wel een erg interessant personages. Ook hier vind in dat de auteur het goed weet te schrijven want je blijft maar lagen en lagen ontdekken van Eddie en ik heb het gevoel dat er nog zoveel meer te ontdekken valt.


Het verhaal, twee zussen die elkaar beschuldigen van de moord op hun vader. Een zus liegt maar wie? Ik merkte dat ik gedurende het boek steeds heen en weer werd geslingerd tussen de zussen. Het ene moment was ik overtuigd dat het Sofia was om daarna weer te denk dat Alexandra toch wel de dader moet zijn geweest.


Het verhaal zit ook onwijs goed in elkaar, geen enkel saai gegeven, alles kwam mooi bij elkaar op het gepaste tempo. Er gebeurd van alles in het boek en een bepaalde gebeurtenis zorgt ervoor dat ik nu toch een kleine issue heb met auteur, als in ‘wacht? Wat? Waarom?!’. Dus bij deze waarom Steve, waarom?!


Op zoek naar een thriller die je ‘all the feels’ geeft met een weldoordacht verhaal vol twist en turns en een sterk einde?? Dan is dit boek niet fifty fifty voor jou maar honderd procent wat je zoekt. 


  •              Auteur(s) : Steve Cavanagh
  • Uitgeverij : Luitingh-Sijthoff
  • ISBN : 9789024589999
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 40
  • Verschijningsdatum :sept20200 reacties:

Een reactie posten