Komt wel goed - Lars van der Werf

Komt wel goed - Lars van der Werf

Een nieuwe bundel van publiekslieveling Lars van der Werf

In Komt wel goed onderzoekt Lars met vallen en opstaan in elk versje de pieken en dalen van het leven, om er dan toch uiteindelijk beter vanaf te komen. Wat maakt het leven de moeite waard? Waar gaat het soms mis? En hoe komen we dat alles met z'n allen weer te boven? Er zit in de ogenschijnlijk gemakkelijke versjes van Lars altijd een sprankje hoop.

Komt wel goed is Lars' vijfde bundel vol nieuwe versjes, voor iedereen die je liefhebt of een hart onder de riem wil steken – of gewoon voor jezelf. En natuurlijk mag je alle versjes weer naar hartenlust overschrijven op je krijtbord in de keuken, op een kaart naar je moeder, op een briefje voor je vriendje en in je agenda voor jezelf.

Ik leerde Lars zijn versjes kennen dankzij zijn bundel Vier de liefde. In die bundel staat een versje dat sindsdien minstens een keer in de week en bij zoveel gelegenheden opkomt en dat zo ontzettend mooi is.

Toen me gevraagd werd om mee te doen aan deze blogtour heb ik dan ook geen seconde getwijfeld - ik krijg zelfs de eer om de aftrap te geven - en was ik vooral ontzettend benieuwd of het Lars zou lukken om mij nog een keer zo immens te raken met zo weinig woorden. 

Lets talk cover. We weten allemaal dat de hardcovers van Meulenhoff steeds pareltjes zijn en ook dit boekje heeft zonder zijn jasje aan mooie gouden letters en ik ben helemaal fan van die groene kleur. 

Deze boekjes zijn trouwens super fijn om cadeau te doen en kunnen echt voor praktisch elke gelegenheid. Ik zeg dit maar even tussendoor omdat ik er nog enkele niet heb en ze zelf graag zou krijgen. (Hint naar mijn vrienden toe dus.) 

In deze bundel versjes gaat het over liefde en leven en de struggle dat het allemaal soms met zich meebrengt. Sommige versje geven een gevoel van pure liefde, vol van leven en sommige versjes zijn dan iets donkerder maar ongelooflijk eerlijk.

Ook deze keer is Lars van der Werf erin geslaagd om een versje te schrijven dat ik ongetwijfeld de rest van mijn leven zal meedragen. Met weinig woorden brengt Lars pure emotie en maakt hij zijn versjes essentieel in je dagelijkse leven.

Of je nu het boekje in een keer leest of je gunt jezelf dagelijks een versje, je zal het je niet beklagen want buiten al die overdenkingen van liefde, leven ... krijg je er hoogstwaarschijnlijk een glimlach van op je gezicht, iets ontzettend kostbaar deze tijd, net zoals dit boekje. 


De pers over Lars van der Werf:
  • "Zijn versjes doen iets met je.' Vriendin.
  • "Hij weet iedere keer weer precies te benoemen waar jij geen woorden voor hebt.' Wendy.
  • "Lars' gedichten toveren een glimlach op je gezicht.' De Groene Amsterdammer.0 reacties:

Een reactie posten