Helende bladeren - het laatste drakenei 1

Helende Bladeren / het laatste drakenei 1 - Claudia Boon (Owl book publishing)

De bewoners van Terram zijn opgegroeid met verhalen over de Kosmosdraak, de god van het universum. Ooit stuurde hij draken om de wereld te creëren en te beschermen. Honderden jaren geleden ging het mis en werd het portaal naar het dodenrijk geopend. Uiteindelijk wisten de draken hem weer te sluiten, maar de duisternis had flinke schade aangericht. Nu de Aardedraken bijna uitgestorven zijn, is alle hoop gevestigd op Nepheda, de laatste Aardedraak.

Eilika droomt ervan om op avontuur te gaan, de wereld te ontdekken en de draken te ontmoeten. Het blijft echter bij dromen; als meisje uit een boerendorp moet ze trouwen en een gezin stichten. Wanneer ze op een dag een aardedrakenei vindt, wordt alles anders.

Solix wordt een heilige genoemd vanwege zijn aardedrakenmagie. Zijn taak is om de laatste Aardedraak te beschermen. Hoewel hij niet in zijn eigen krachten gelooft, is hij vastbesloten om zijn taak serieus te nemen. Hij wordt flink op de proef gesteld wanneer hij merkt dat Nepheda stervende is.

Aster kan zich nauwelijks haar ouders en haar geboorteland herinneren. Haar belangrijkste regel is: laat niemand jouw magie zien en leid een normaal leven. Als ze op haar tocht een jongen ontmoet, gaat ze twijfelen. Is het wel slim om haar magie verborgen te houden?

Deze drie jongeren zijn de grootste stukken op dit schaakbord en zullen het lot van zowel de draken als van Terram bepalen.

Vandaag start de blogtour van Helende Bladeren en vandaag kan je alvast lezen wat ik van dit boek vind.

Lets talk covers! Ik vind deze cover zo mooi, echt, draken hebben gewoonweg ook altijd iets magisch toch. Op slag verliefd en met zo een cover weet je ook trouwens meteen dat dit een fantasy boek is. Ook het binnenwerk is erg mooi, echt een plaatje.

‘Eilika rekte zich uit en ging op de rand van haar bed zitten. Een brede glimlach gleed over haar gezicht.’

Claudia Boon debuteert met dit boek en dat debuut is vrij knap hoor. Het enige minpuntje in de schrijfstijl, maar dat is geheel persoonlijk, is dat ik van lange zinnen hou. Of toch langere zinnen. Ik vind korte zinnen niet zo heel vlot lezen. Hield me dat tegen om dit boek meteen uit te lezen? Nee, absoluut niet.

Je leest het verhaal via de perspectieven van verschillende personages, Eilika, Aster, Solix,... van het ene personages lees je al meer dan van het andere personages. Soms is het even zoeken en lijkt het allemaal nog wat warrig qua personages, die ook elk hun eigen verhaallijn hebben, maar aan de andere kant heeft het mij ook enorm nieuwsgierig gemaakt naar het vervolg.

‘Eilika pakte zijn hand en kroop overeind. Dat was waar, ze moest gewoon meer oefenen. Waarom was ze zo ongeduldig?’

Het verhaal staat er wel, de laatste aardedraak dreigt te sterven, Eilika vind een drakenei en het verhaal is vertrokken. 
Ik moet echt weten hoe dit verhaal verder zal gaan en vooral hoe het met de verdere personages en hun verhaallijnen gaat. 
Ik kijk enorm uit naar het tweede deel. 

Een fantasy serie die ik absoluut ga volgen en ga lezen. Een erg mooi debuut van Claudia Boon en je voelt gewoon dat zij nog enorm gaat groeien in het schrijven. Deze auteur is zeker iemand om te volgen. 

  • Auteur(s) : Claudia Boon
  • Uitgeverij : Owl Book Publishing
  • ISBN : 9789083053813
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 338
  • Verschijningsdatum : augustus 20200 reacties:

Een reactie posten