Het vijfde meisje | J.D. Parker

Het vijfde meisje - J.D. Parker (Boekerij)

Het is vier maanden geleden dat detective Sam Porter het leven van Emory redde, maar daarbij Anson Bishop liet ontsnappen. De media en het politiekorps zijn ervan overtuigd dat hij zich door de moordenaar heeft laten bespelen. Porter wordt van de zaak gehaald en mag zich er ook privé niet meer mee bezighouden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Als het lichaam van de tiener Ella Reynolds wordt aangetroffen in een bevroren meer, denkt de politie direct aan Bishop. Is dit zijn volgende slachtoffer? Terwijl zij zich op de nieuwe vondst storten, volgt Porter een aanwijzing uit Bishops verleden. Hoe meer geheimen zich ontvouwen, des te meer realiseert Porter zich dat er maar één ding nog angstaanjagender is dan een seriemoordenaar: de moeder van een seriemoordenaar.

Het eerste boek van deze auteur vond ik persoonlijk goed maar toch maar ‘zo zo’.
Het eerste boek werd mij dan ook aangeprijst met woorden als “extreem” en het boek was ook echt de hype van het moment. Ik geef nog even de link https://www.alexs-books-and-socks.com/2019/05/horen-zien-zwijgen-j.html?m=1

Dit boek vind ik echt pakken beter! Ik heb echt genoten van deze lees. Wederom erg vlot geschreven met kortere hoofdstukken en ook de cover vind ik veel meer uitnodigen tot lezen. 

Het verhaal zit echt (net zoals het vorig boek) goed in elkaar. Je gaat echt mee op onderzoek uit, voelt angst, wilt weten hoe het in elkaar zit. Je gaat heen en weer tussen de verschillende personages en hun kijk op alles. Vertrouwen of net niet vertrouwen, samenwerken of net niet samenwerken. Ja ik ben echt helemaal fan deze keer.

Ik moet ook even kwijt dat het eerste hoofdstuk voor mij echt een knaller van formaat was. Echt meteen knal in de roos. Ik ben echt zó blij dat dit boek (volledig persoonlijk) zoveel beter is.

Het enige minpuntje, als je het eerste boek nog niet gelezen hebt is dit boek amper te volgen. Er worden veel te veel verwijzingen gegeven naar het vorige boek. Dus voor je aan deze begint toch nog even snel ‘horen zien zwijgen’ even opfrissen.

Ik kijk enorm uit naar deel 3, deze keer heeft J.D. Parker mij volledig kunnen inpalmen met zijn verhaallijn, zijn twists and turns, zijn personages die ik steeds leuker en leuker ga vinden. Thriller, check. Aangename, vlotte lees, check. Het laatste deel van de drieluik asap, double check. Een sterke 4/5.

  • Auteur(s) : J.D. Barker
  • Uitgeverij : Boekerij
  • ISBN : 9789402314038
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : paperback
  • Aantal pagina's : 528
  • Verschijningsdatum : okt2019


barker_jd.jpg
J.D. Barker(1971) begon zijn carrière als journalist en ghostwriter. In 2012 schreef hij zijn eerste roman Forsaken, die een grote hit werd in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië. De nabestaanden van Dracula-auteur Bram Stoker waren dusdanig van het boek onder de indruk, dat ze Barker vroegen als coauteur voor het langverwachte Dracula-prequel. Barker woont in Amerika met zijn vrouw Dayna.
0 reacties:

Een reactie posten